1 stiklinė | miltai | |
170 gramų | juodojo šokolado | |
110 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
0.75 stiklinės | rudasis cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
0.333333 stiklinės | kakava (nesaldžios) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės ekstraktas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda | |
0.2 arbatinio šaukštelio | druska | |
Glajui: | ||
60 gramų | baltas šokoladas | |
1 arbatinis šaukštelis | saulėgrąžų aliejus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sausainukai su cinamonu
- Kūčiukai (šlyžikai)
- Traškieji sausainiukai
- Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
- Skanūs sutirštinto pieno ir kokosų sausainiai
- Varškės sausainiai
- Cinamoniniai sausainiai
- Sausainiai
- KŪČIUKAI
- Smėlinukai
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Mėlynių žvaigždutės
- Sausainiai „Mano meilei“
- Žiemiški šokoladiniai meduoliai
- Imbieriniai Viktorijos sausainiai
- Orandžiniai keksiukai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Avižinių dribsnių sausainiai
- „Torketti“
- Šokoladiniai sausainiai
Minkšti juodojo šokolado sausainiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
1 stiklinė -
Juodasis šokoladas,
170 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
110 gramų -
Rudasis cukrus,
3/4 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kakava, nesaldžios,
1/3 stiklinės -
Vanilės ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1/5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Baltas šokoladas,
60 gramų -
Saulėgrąžų aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitiname iki 150 C laipsnių.
Nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Šokoladą sudedame į dubenį, uždedame ant puodo su karštu vandeniu ir ištirpdome. Po to atidedame į šalį atvėsti.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kakavą, sodą ir druską.
Kitame dubenyje suplakame cukrų su sviestu ir vanilės ekstraktu naudodami elektrinį plakiklį. Įmušame kiaušinius ir išplakame. Supilame šokoladą ir išmaišome šaukštu. Sudedame miltus ir lengvai išmaišome, kad miltai susijungtų su tešla.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių. Dedame po 1 valg. š. tešlos ~5 cm atstumu vienas nuo kito, lengvai išlyginame sausainių paviršių.
Sausainius kepame 18-22 minutes įkaitintoje orkaitėje. Sausainių neperkepkite. Iškepę sausainiai bus minkšti. Juos paliekame atvėsti ant kepimo popieriaus kelias minutes, po to perkeliame ant grotelių visiškai atvėsti. Iš visos tešlos turėtų gautis ~18-20 vidutinio dydžio sausainių.
Baltojo šokolado glaistas – nedideliame puode įkaitiname šiek tiek vandens. Baltąjį šokoladą sudedame į dubenį, įpilame aliejaus. Dubenį uždedame ant puodo su karštu vandeniu, ištirpdome šokoladą ir išmaišome. Dar karštu glaistu apšlakstome atvėsusius sausainius, palaukiame 5-10 min, kad glaistas sustengtų (nekantriausi skaniauja iškart!). Sausainius laikome uždengtame inde, kambario temperatūroje.