
200 gramų | kokoso drožlės |
2 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
0.666667 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinė eglutė
-
Amerikietiški sausainiai
-
Alaus sausainiai
-
Labai šokoladiniai amerikietiški sausainiai
-
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
-
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
-
Žagarėliai “Gėlytės”
-
Sausainiai „Pirštukai“
-
Skanūs sausainėliai
-
Imbierinės žvaigždės
-
Naminiai riestainiukai
-
Burnoje tirpstantys morengai
-
Naminiai riestainiukai
-
Vaikystės skarelės
-
Reino sausainiai
-
Sausainiukai-pumpačiukai
-
Moliūginiai meduoliai
-
Sausainiai su cukraus glazūra
-
Voveraitės
-
Desertinis sausainis Aukselis
Kokosiniai sausainiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kokoso drožlės,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitiname iki 160 C laipsnių temperatūros.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į baltymus įberiame druskos ir plakame elektriniu plakikliu apie 1 min. Tada supilame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame apie 5 min. iki vientisos baltos masės.
Į kiaušinių baltymus sudedame kiaušinių trynius, miltus ir išplakame. Supilame kokoso drožles ir išsukame iki vientisos masės.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.
Imame po 1 valg. š. tešlos, formuojame apvalius apie 5 cm skersmens ir 1 cm storio apskritimus ir dedame ant kepimo skardos, taip kad sausainiai neliestų vienas kito. Kepame 13 - 15 min, kol sausainiai įgauna gražią auksinę spalvą (reikėtų sekti laiką, kad sausainiai netikėtai neprisviltų ;)). Tada sausainius perkeliame ant orkaitės grotelių, paliekame atvėsti ir skanaujame!
Komentarai