340 gramų | kvietiniai miltai |
225 gramai | sviestas (kambario temperatūros) |
225 gramai | juodojo šokolado |
2 vienetai | kiaušiniai (kambario temperatūros) |
75 gramai | baltas šokoladas |
50 gramų | cukrus |
50 gramų | rudasis cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilės ekstraktas (arba vanilinis cukrus) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalėdiniai sausainiai
- Vamzdeliai su avietėmis
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Avižiniai sausainiai
- Imbieriniai sausainukai
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Traškūs sausainiai
- Burnoje tirpstantys morengai
- Sausainiai "paršiukai"
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Šventiniai sausainiai
- Paprastuoliai sausainukai
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Smėlinukai
- Sausainiai
- Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Šokoladiniai biskvitai
- Kamelijos skanėstas
- Sausainiai su krakmolu
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
340 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
225 gramai -
Juodasis šokoladas,
225 gramai -
Kiaušiniai, kambario temperatūros,
2 vienetai -
Baltas šokoladas,
75 gramai -
Cukrus,
50 gramų -
Rudasis cukrus,
50 gramų -
Vanilės ekstraktas, arba vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nedideliame puode užverdame vandenį, sumažiname ugnį iki mažiausios.
60 g sviesto supjaustome gabalėliais, baltąjį šokoladą sulaužome, viską sudedame į dubenėlį.
Dubenėlį uždedame ant puodo su vandeniu, maišome, kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir nebelieka gumulėlių. Tada dubenį nukeliame nuo puodo ir paliekame atvėsti.
Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska.
Į kitą dubenį sudedame likusį sviestą, baltąjį ir rudąjį cukrų ir išplakame naudodami elektrinį plakiklį. Plakame, kol pavirs kremine mase. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Supilame išlydytą baltąjį šokoladą, vanilę, išplakame.
Į masę po truputį suberiame miltus ir lengvai išplakame elektriniu plakikliu. Svarbu, kad viskas susijungtų, bet nereikia perplakti.
Juodąjį šokoladą sulaužome gana smulkiais gabaliukais.
2/3 juodojo šokolado gabaliukų sudedame į tešlą ir išmaišome šaukštu.
Ant orkaitės skardos patiesiame kepimo popierių. Imame po 1 v. š. tešlos, suformuojame rutuliuką, dedame ant kepimo popieriaus ir šiek tiek paspaudžiame. Tarp sausainių paliekame bent 4-5 cm tarpą, kad bekepdami sausainiai nesuliptų. Ant kiekvieno tešlos apskritimo uždedame po kelis gabalėlius sulaužyto juodojo šokolado.
Kepame iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min (priklausomai nuo orkaitės). Iškepusių sausainių krašteliai turi vos vos parusti, o vidus vis dar išlikti minkštas. Po to sausainius ištraukiame iš orkaitės, paliekame 1 min. atvėsti ant kepimo skardos ir perkeliame ant orkaitės grotelių, kad sausainiai visiškai atvėstų. Taip iškepame visus sausainius. Iš viso iškepiau 32 sausainius.
Komentarai