šiek tiek | sūris (tarkuotas, 30-40, fermentinis) |
1 vienetas | paprika (raudonoji) |
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
šiek tiek | krapai (tinka ir šaldyti) |
šiek tiek | petražolės (tinka ir šaldyti) |
šiek tiek | prieskoniai |
338 gramai | varškė (grūdėta (galima ir liesos)) |
dytos sluoksniuotos tešlos lakštų (500 g)
Kepimo popieriaus
Iš nurodytų sudėtinių dalių pagaminsite 12 pyragėlių
1.Tešlą atšildykite. Tai trunka 15-20 minučių ir kaip tik spėsim pagaminti įdarą.
2. Papriką sutarkuoti (burokine tarka) – odelė liks, ją išmesti. Masę prispausti pirštais prie lėkštės ir nupilti skystį.
3. Viską dedam į dubenį: varškę, sutarkuotą papriką, smulkiai sukapotas žoleles, tarkuotą sūrį. Gerai išmaišyti, pagardinti prieskoniais.
4.Tešlos lakštus supjaustom į kvadratus 4x4 cm dydžio, kaip tik išeina 12 kvadratų.
5. Ant kvadrato dedam įdarą – apie 2 arbatinius šaukštelius. Pyragėlio kraštus atsargiai suspausti pirštais ir dar pagražinti kraštus šakute.
6. Dedam pyragėlius ant kepimo popieriaus. Viršų patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Pabarstyti sezamo sėklomis, linų sėmenimis, kmynais – kuo patinka.
Kepti 190-200 laipsnių temperatūroje apie 25 min.
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tiramisu
- Napoleono pyragaičiai
- Skanūs zuikučiai
- Paprastas obuolių pyragas
- Riestainiai
- Raugintų kopūstų bandelės
- Pyragėliai su obuoliais
- Greitieji kefyriniai pyragėliai
- Bulvinės bandelės
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Vyrų džiaugsmas (šeimos firminis patiekalas)
- Nykštukų pyragaičiai
- Aliejuje virti pyragėliai su įdaru
- Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
- Šokoladiniai pyragėliai su plakta grietinėle
- Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
- Imbieriniai keksiukai
- Bandelės su grybais
- Naminės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Pikantiški pyragėliai
- Paruošimo laikas:
- Sūris, tarkuotas, 30-40, fermentinis
-
Paprika, raudonoji,
1 vienetas -
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas - Krapai, tinka ir šaldyti
- Petražolės, tinka ir šaldyti
- Prieskoniai
-
Varškė, grūdėta (galima ir liesos),
338 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės:
dytos sluoksniuotos tešlos lakštų (500 g)
Kepimo popieriaus
Iš nurodytų sudėtinių dalių pagaminsite 12 pyragėlių
1.Tešlą atšildykite. Tai trunka 15-20 minučių ir kaip tik spėsim pagaminti įdarą.
2. Papriką sutarkuoti (burokine tarka) – odelė liks, ją išmesti. Masę prispausti pirštais prie lėkštės ir nupilti skystį.
3. Viską dedam į dubenį: varškę, sutarkuotą papriką, smulkiai sukapotas žoleles, tarkuotą sūrį. Gerai išmaišyti, pagardinti prieskoniais.
4.Tešlos lakštus supjaustom į kvadratus 4x4 cm dydžio, kaip tik išeina 12 kvadratų.
5. Ant kvadrato dedam įdarą – apie 2 arbatinius šaukštelius. Pyragėlio kraštus atsargiai suspausti pirštais ir dar pagražinti kraštus šakute.
6. Dedam pyragėlius ant kepimo popieriaus. Viršų patepkite išplaktu kiaušinio tryniu. Pabarstyti sezamo sėklomis, linų sėmenimis, kmynais – kuo patinka.
Kepti 190-200 laipsnių temperatūroje apie 25 min.
Skanaus! :)
Komentarai (6)
-
Alvydas
2014-03-11 14:03
Skaniai atrodo megstu taip pat gamint nuo pat 10 -ies metu megstu gamint
-
(anonimas)
2010-02-11 12:28
:-) ;-) :super: :parselis: :bravo:
-
Linksmute
2010-01-18 20:35
:-* Labai issamus ,idomus ir paprastas receptas.Nuotraukos puikios.Aciu ! Butinai pabandysiu padaryti -atrodo skaniai. :alus:
-
Zabis
2010-01-13 09:08
Liuks! Kaip tik daznai pritruksta ideju, ka pagaminti is saldytos teslos :-)