250 mililitrų | pienas |
60 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | druska |
250 gramų | miltai |
6 vienetai | kiaušiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tiramisu gaminimas
- Kriziniai keksiukai
- Varškės spurgos
- Tobulosios mielinės spurgos
- Krekeriai
- Spurgos su vyšnių džemu
- Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
- Imbieriniai keksiukai
- Mascarponės keksiukai
- Meduoliukai
- Šokoladiniai pyragėliai su plakta grietinėle
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Nuostabiosios varškės spurgaites
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Keksiukai
- Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
- Pyragaičiai "Širdutės"
- Šokoladinis pyragaitis mikrobangėje
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Žaismingi keksiukai
Plikyti pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
250 mililitrų -
Sviestas,
60 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.
Puodą vėl statykite ant ugnies ir maišykite, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno. Tešlą iš puodo perdėkite į molinį ar stiklinį dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Nuolat maišydami į tešlą vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi – pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonai patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspauskite norimos formos pyragaičius.
Kepkite iki 200–220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Kepimo metu orkaitės negalima atidarinėti, kad kepinukai nesukristų.
Iškepusius ataušinkite, kiekvieną įpjaukite ir pripildykite kremo, plaktos grietinėlės ar tiršto džemo. Viršų apibarstykite cukraus pudra, aptepkite citrininiu glajumi, šokolado glazūra ir pan. Įdarą galite dar pagardinti bei papuošt mėgstamomis uogomis.