Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | kiaušiniai ((tryniai)) |
2 valgomieji šaukštai | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile |
160 gramų | cukrus |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
250 gramų | šokoladas (juodasis (lydytas)) |
100 gramų | riešutai (cukruoti, smulkinti) |
1 vienetas | apelsinų ((žievelė)) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suplakite grietinėlę. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę į kiaušinių mišinį ir sumaišykite iki vienalytės masės. Po truputį supilkite lydytą šokoladą, suberkite smulkintus riešutus, apelsino žievelę ir maišykite. Supilkite mišinį į 2 litrų skardą ar dvi mažesnes skardas ir užšaldykite (6 valandas arba per naktį). Prieš tiekdami truputį palaikykite kambario temperatūroje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananų šerbetas
- Grietinėlės ledai su vanile
- Gervuogių ir miško uogų ledai
- Ledai su braškėmis
- Ledai su uogomis
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Naminiai ledai
- Manekenes ledai
- Kokteilis su datulėmis
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
- Šokoladiniai ledai
- Degtinės ledai
- Kaimiški ledai
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Paprasti naminiai ledai
- Ledai su migdolais
- Jogurto ledai
- Mėlynių ledai
- Kisielinis desertas
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kiaušiniai, (tryniai),
2 valgomieji šaukštai -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
160 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Šokoladas, juodasis (lydytas),
250 gramų -
Riešutai, cukruoti, smulkinti,
100 gramų -
Apelsinai, (žievelė),
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Suplakite grietinėlę. Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę į kiaušinių mišinį ir sumaišykite iki vienalytės masės. Po truputį supilkite lydytą šokoladą, suberkite smulkintus riešutus, apelsino žievelę ir maišykite. Supilkite mišinį į 2 litrų skardą ar dvi mažesnes skardas ir užšaldykite (6 valandas arba per naktį). Prieš tiekdami truputį palaikykite kambario temperatūroje.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...