500 gramų | braškės |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% |
150 gramų | cukrus |
150 mililitrų | grietinėlės |
3 vienetai | kiaušinių trynių |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grietinėlės ledai su vanile
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Keptų bananų ir ledų desertas
- Ledai su uogomis
- Ledai su migdolais
- Kaimiški ledai
- Ledai ant pagaliuko
- Kokteilis su datulėmis
- Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
- Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
- Jogurto ledai
- Naminiai karameliniai ledai
- Gervuogių ir miško uogų ledai
- Bananų šerbetas
- Naminiai ledai su braškėmis
- Ledai vafliuose
- Kavos ir ledų desertas
- Mėtinis agurkų šerbetas
- Citrinų šerbetas
- Naminiai ledai
Braškiniai ledai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Braškės,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Cukrus,
150 gramų -
Grietinėlė,
150 mililitrų -
Kiaušinių tryniai,
3 vienetai -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Braškes, 35 gr. cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.
Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.
Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės.
Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.)
Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi.
Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).
Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes.
Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą).
Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą.
Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje.
Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriaus per naktį). Skanaus!
Komentarai (3)
-
Vika
2016-06-16 16:42
Niam niam