1 stiklinė | sorų kruopos |
1.5 stiklinės | pienas |
2 stiklinės | vanduo |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Valgoma su pienu, kompotu arba kokia nors uogiene.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Saldi makaronų košė
- Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
- Perlinių kruopų košė
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Kvietinė košė
- Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Silkė su manų koše
- Bolivinė balanda su brokolių ir pievagrybių padažu
- Biri perlinių kruopų košė
- Ruginė košė
- Silkės salotos
- Ženšenio šaknies tyrelė
- Žemaitiška žirnių košė su spirgais
- Keksiukai su riešutais
- Kukurūzų košė
- Arvydo miežinė košė su razinomis "Gintarėliai"
- Kukurūzų kruopų košė
- Perlinių kruopų košė su spirgučiais
- Perlinių kruopų košė su tunu
Sorų kruopų košė
- Paruošimo laikas:
-
Sorų kruopos,
1 stiklinė -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Vanduo,
2 stiklinės -
Sviestas,
50 gramų - Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kruopos perrenkamos, nuplaunamos ir nuplikomos verdančiu vandeniu. Tada sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir pamažu verdamos, kol košė pradės tirštėti. Tada supilamas pienas, sudedamas sviestas, pasūdoma, įberiama truputį cukraus ir maišant, kad neprisviltų, išverdama.
Valgoma su pienu, kompotu arba kokia nors uogiene.
Komentarai (21)
-
rasa
2016-09-04 14:57
Aš tai pati visai <a href="https://www.livinn.lt/auksiniu_soru_kruopos_ekologiskos_500_g">nemėgstu košių</a> , bet perskaičiau neseniai, kad sorų kruopos labai sveika turintiems virškinimo problemų ir nusprendžiau išbandyti. Tai galiu pasakyti likau tikrai nustebinta - labai skanu ir sotu!
-
Corn
2016-02-17 08:25
Nusipirkau sorų norėdama paragaut košės nors kartą, išviriau pagal receptą viską, įsidėjau šaukštą košės į burną ir.......... žinokit nežinau kaip bet priminė vaikystę, kur, turbūt, darželyje tokios duodavo. Nerealiai skanu!
-
indra
2014-11-07 10:50
Labai skani kose gaunasi soru kruopos su moliugu! Gaunasi saldoka kose. Net nesitiki kad moliugas duoda toki skanu salduma.
-
indra
2014-11-07 10:50
Labai skani kose gaunasi soru kruopos su moliugu! Gaunasi saldoka kose. Net nesitiki kad moliugas duoda toki skanu salduma.
-
kuocka
2011-10-26 21:10
לכן, הצורך. דייסת דוחן לאכול בריא מאוד, ולכן יש כמה nesukit הראש.
-
Nere
2011-09-24 12:39
na idomu kos skonie reikes isvirti tokios koses :-)
-
To Daiva
2011-07-25 21:17
Suberti soras i verdanti vandeni. Po 10 min sumazinti ugni ir dar virti 20 min. Sekmes! ;-)
-
:DD
2011-04-12 20:23
O aš žinau labai skanų receptą, kokį pati darau, bei tėtis daro, ryte tiesiog perplauna vandeniu sorų kruopas, pakepina keptuvėje kelias minutes, ir suberia į puodą, į užvirusį vandenį, tada jau verda, neskaičiuoju laiko kiek verda, vis ateidama pamaišau, ir pažiūriu, o išvirusias, palieku dar išbrinkti (apie 5 min.) tada jau susikraunu į lėkštę, uždedu gabalėlį sviesto ir pabarstau druska, nerealus skonis, nepabostanti košė :)) Gal kam pravers, šitaip jos pakepusios, nereikia jų brinkinti per naktį.
-
meta
2011-02-26 05:20
Skaičiau,kad sorų kruopas reikia gerai ,kelis kartus nuplauti,o virti dešimt minučių ir palikti uždengus subrinkti.Vienai stiklinei sorų reikia trijų stiklinių vandens.
-
daiva
2010-12-17 23:25
tai,taip nieks neparaso-KIEK MINUCIU REIK VIRT SORAS?
:-(