Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.

Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | grybai (sūdyti ar marinuoti) |
1.5 valgomojo šaukšto | žirniai (konservuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | bulvių (virtos) |
1 valgomasis šaukštas | acto (skiestas, 4%) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mišrainė su fermentiniu sūriu, burokėliais ir krabų lazdelėm
-
Rusiškos salotos
-
Mišrainė su mėsa
-
Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
-
Krabų lazdelių ir pekino kopūsto salotos
-
Silkės salotos
-
Žuvies salotos su pomidorais
-
Mišrainė su kiaušiniais
-
Baltoji mišrainė kitaip
-
Baravykų salotos
-
Gennaro salotos (daržovių salotos su moliūgu)
-
Duonos ir pupelių mišrainė
-
Makaronų ir kumpelio mišrainė
-
Angliškos salotos
-
Čekiškos salotos
-
Baravykų salotos su padažu
-
Bulvių mišrainė Kūčioms
-
Daržovių salotos su graikiniais riešutais ir sūriu
-
Bulvių mišrainė su fermentiniu sūriu
-
Skaniosios baklažanų ir pomidorų salotos
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, sūdyti ar marinuoti,
100 gramų -
Žirniai, konservuoti,
1.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
2 vienetai -
Actas, skiestas, 4%,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...