Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 gramų | grybai (sūdyti ar marinuoti) |
1.5 valgomojo šaukšto | žirniai (konservuoti) |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | bulvių (virtos) |
1 valgomasis šaukštas | acto (skiestas, 4%) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė su borukėliais
- Marinuotų agurkų salotos
- Balta mišrainė (baltoji mišrainė)
- Bulvių mišrainė
- Duonos užkandėlė
- Močiutės burokėlių salotos
- Mišrainė "Meilė"
- Ananasinė mišrainė
- Cukinija su ančiuviais
- Salotos drebučiuose
- Vištienos salotos
- Skani sūrio mišrainė
- Daržovių salotos su graikiniais riešutais ir sūriu
- Fantastiškos salotos
- Apsnigtos salotos su silke, sūriu, daržovėmis ir razinomis
- Ryžių su slyvomis mišrainė
- Japoniškos ryžių salotos
- Daržovių salotos su skrebučiais
- Rusiška mišrainė su grybais
- Kiaušinių mišrainė
Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grybai, sūdyti ar marinuoti,
100 gramų -
Žirniai, konservuoti,
1.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
2 vienetai -
Actas, skiestas, 4%,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...