Tešloje keptas rūkytas kumpis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (kiaulių) |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avienos šašlykas
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Įdaryta veršiena
- Kepsnys su pomidorais ir špinatais
- Mėsa su grybų padažu prancuziškai
- Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Kepti inkstai
- Netikras Zuikis kitaip
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
- Airiški "kiaušiniai" su siurprizu
- Keptos barbekiu jautienos receptas
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Neįprasti šašlykai
- Kiaulienos karis
- Dzūkiški kukulaičiai
- Įdarytas faršo zuikis
- Šašlykai iškylai
- Kiaulienos kepsneliai
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
Tešloje keptas rūkytas kumpis
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
3 kilogramai -
Taukai (kiaulių), kiaulių,
2 valgomieji šaukštai -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Pipirai, juodieji
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...