1 vienetas | sultinys (kubelis) |
2 arbatiniai šaukšteliai | prieskoniai (maltai mėsai) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | kopūstai |
500 gramų | jautienos faršas |
1 vienetas | ryžiai (maišelis (100 g)) |
2 vienetai | morkos |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2. Verdam tol, kol lapai pradeda patys atsiskyrinėti.
3. Išgriebtas kopūstas išardomas lapais, jų storesnės dalys išpjaustomos.
4. Padarius įdarą (jautienos faršas smaišomas su virtais ryžiais, pasūdomas, suberiamas pjaustytas svogūnas, įberiama maltos mėsos, prieskonių ir truputį maltų pipirų), paimamas lapas, į jį dedama didelis šaukštas įdaro ir tada yra užlankstomas stipriai, kad virdamas neišsileistų.
5. Paruošti balandėliai apvoliojami miltuose ir apkepinami (Aš pvz. jų nekepinu).
6. Apkepinti balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu, kur virė kopūstas, ir sultiniu (užpilami, kad vos apsemtų).
7. Sudedamos griežinėliais pjaustytos morkos.
8. Taip troškinama apie pusę valandos, tada įpilamas pomidorų padažas ir toliau troškinama dar pusę valandos.
Padažas:
Grietinė, 100 g
Pomidorų padažas, 3 šaukštai
Prieskoniai, truputį
Druskos pagal skonį
Viską sumaišome ir truputėlį pašildome.
Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis (bulvės būna labai skanios, jeigu yra įdedamos kartu su balandėliais ir truputį patroškinamos).
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bačkonių suktinukas
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Kiauliena su imbieru
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
- Kiaulienos karis
- Virtiniai su mėsa
- Aštrus guliašas
- Keptas paršelis
- Netikras zuikis
- Keptas, įdarytas paršelis
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Mėsos kukuliai su padažu
- Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
- Jautienos cimesas
- Įdaryta kepta kiauliena
- Veršienos maltiniai
- Pikantiškoji kiauliena
- Karbonadai iš faršo
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Gardūs veršienos karbonadai
Balandėliai pagal Viką
- Paruošimo laikas:
-
Sultinys, kubelis,
1 vienetas -
Prieskoniai, maltai mėsai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kopūstai,
1 vienetas -
Jautienos faršas,
500 gramų -
Ryžiai, maišelis (100 g),
1 vienetas -
Morkos,
2 vienetai -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Užvirinamas pasūdytas vanduo ir dedamas kopūstas kotu į viršų.
2. Verdam tol, kol lapai pradeda patys atsiskyrinėti.
3. Išgriebtas kopūstas išardomas lapais, jų storesnės dalys išpjaustomos.
4. Padarius įdarą (jautienos faršas smaišomas su virtais ryžiais, pasūdomas, suberiamas pjaustytas svogūnas, įberiama maltos mėsos, prieskonių ir truputį maltų pipirų), paimamas lapas, į jį dedama didelis šaukštas įdaro ir tada yra užlankstomas stipriai, kad virdamas neišsileistų.
5. Paruošti balandėliai apvoliojami miltuose ir apkepinami (Aš pvz. jų nekepinu).
6. Apkepinti balandėliai sudedami į puodą, užpilami skysčiu, kur virė kopūstas, ir sultiniu (užpilami, kad vos apsemtų).
7. Sudedamos griežinėliais pjaustytos morkos.
8. Taip troškinama apie pusę valandos, tada įpilamas pomidorų padažas ir toliau troškinama dar pusę valandos.
Padažas:
Grietinė, 100 g
Pomidorų padažas, 3 šaukštai
Prieskoniai, truputį
Druskos pagal skonį
Viską sumaišome ir truputėlį pašildome.
Balandėliai patiekiami su virtomis bulvėmis (bulvės būna labai skanios, jeigu yra įdedamos kartu su balandėliais ir truputį patroškinamos).
Skanaus! :)
Komentarai (24)
-
R
2017-04-19 13:12
o as dedu nevirtus ryzius...kur kas geriau
-
nu
2015-05-21 12:33
visad taip ir darom :)
-
virginija
2011-10-28 01:01
balandeliai,,lengvas ir sveikas maistas,,,tik nekepk juuu,,jei nori maziau kaloriju gauti,,,SKANAUS!!!! :-)
-
Robertas
2011-05-12 09:14
pamidoru padazas kam, nebent tik del to, kad paslept patiekalo broka... :-p :-D
-
Neringa
2011-02-16 18:28
dievinu balandelius,begalo skanus... :super: :myliu:
-
Diana
2011-02-15 11:35
nu va balandeliai paruosti troskinimui..paziuresiu kas gausis...pirma kart darau :-D :atsiprasau: :nezinau: %-)
-
saldomane
2010-12-08 18:43
zmones! dievinu balandelius 8-| nemoku gamint ;-( bet si recepta turiu isbandyti :ok:
-
fresija
2010-11-22 00:57
dievinu balandelius
-
Agnė
2010-09-28 12:46
Na nelabai skaniai atrodo... Gal nuotrauka nevykus. :-p
-
jolita
2010-08-27 12:44
man irgi daug skaniau kai apvolioji miltuose ir apkepi