
150 gramų | kiaušiniai (baltymai, (4 - 5 vnt.)) |
šiek tiek | cukrus |
0.5 arbatinio šaukštelio | acto |
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladiniai kamuoliukai
-
Naminiai "Bounti"
-
Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais
-
Lengvi riešutų saldainiai
-
Mini pavlovos
-
Morengai
-
Karamelinės lazdelės
-
Zefyrai
-
Saldainiai su maskarponės sūriu
-
Karameliniai saldainiai su riešutais
-
Saulėgražų ir šokolado saldainiai
-
„Šokoladinis miškas“
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Naminė karamelė
-
Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Saldainiai su riešutais
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
Vasariški morengai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 50
-
Kiaušiniai, baltymai, (4 - 5 vnt.),
150 gramų - Cukrus
-
Actas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.
Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.
Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.
Morengus galite skaninti įvairiais priedais
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.
Komentarai (1)
-
Danielė Ivaškaitė
2015-11-12 19:25
Labai įdomūs receptai,piešiniai.Lengvi ingredientai.