1 kilogramas | cukrus |
2.5 valgomojo šaukšto | želatina |
1 valgomasis šaukštas | citrinos rūgštis |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Morengai
- Vaniliniai morengai
- Tinginys su riešutais
- Kalėdiniai ledinukai
- Vaisių ir riešutų saldainiukai
- Avižų ir kokosų juostelės
- Ledų tortas su šokolado batonėliais
- Moliūginiai saldainiai
- Karamelės saldainukai
- Karamelinės lazdelės
- Džiovintų vaisių saldainukai
- Obuolių saldainiai ''Mėnulio skalda"
- Saldūs rutuliukai
- Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
- Imbieriniai vaisių - riešutų saldainiai
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Riešutinis vaflių tortas
- Saulėgražų ir šokolado saldainiai
- Varškės rutuliukai „Raffaello“
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
Zefyrai
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 kilogramas -
Želatina,
2.5 valgomojo šaukšto -
Citrinos rūgštis,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!
Komentarai (9)
-
latvis
2017-05-30 20:38
blogiems sokejams ir kiausiai trukdo jei gu nemokat gamint tai ir ne gaminkit ir dar kokes cia nesamones rasost ar jus deblai jai nemuokat gamint tai negaminkit dar karta sakau
-
Taiaš
2015-08-12 19:53
Ant kilogramo cukraus ir dar viso kito 1 a. š. sodos tikrai nedaug. Be to, nemaišykit mornegų su zefyrais. Tai morengams reikalingi baltymai.
-
dovie
2015-06-24 11:05
galima ir ant lauzo
-
ema
2015-05-06 20:57
Tai jie ar skanus nežinau ką ar man gaminti
-
Ingrida
2015-01-28 11:45
O kokiu tikslu soda vartojama? Juk kepti nereikia. Ir dar tiek daug? Ar nesijaučia jos skonis?
-
justas
2014-01-23 11:24
as manau kad zefyrai yra skanus
-
lina
2014-01-20 15:57
tai saldi mase, bet ne zefiras. zefirui nenaudojamas želatinas, tik agar agar arba pektinas. ir butinai obuoliu tyre.Lietuvoj kažkodel zefiru vadinama baltimu ir cukraus plakinis, o tai neatitinka tikroves