Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!

Žagarėliai “Gėlytės”
Porcijų skaičius:
12
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų | miltai |
60 gramų | sviestas |
150 gramų | vynas (sausas, baltas) |
150 gramų | grietinė |
150 gramų | cukrus |
šiek tiek | druska (smulki) |
3 vienetai | kiaušiniai ( tryniai) |
1 litras | aliejaus ((virimui)) |
šiek tiek | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Minkšti juodojo šokolado sausainiai
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Skanios širdelės
-
Sausainiai "Sveikuoliukai"
-
Trapios tešlos sausainiai
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Krekeriai
-
Varškės sausainiai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Imbieriniai sausainiai
-
Persikiniai sausainiai su kokosu
-
Mėlynių žvaigždutės
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Redos sausainiai
-
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
-
Imbieriniai elniukai
-
Sausainukai su kokosų drožlėmis
-
Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
Žagarėliai “Gėlytės”
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
400 gramų -
Sviestas,
60 gramų -
Vynas, sausas, baltas,
150 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Cukrus,
150 gramų - Druska, smulki
-
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Aliejus, (virimui),
1 litras - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...