5 vienetai | bulvių |
200 mililitrų | pienas |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | šaltai rūkytos šoninės (juostelės) |
30 gramų | svogūnai (laiškai) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | sultinys (kubeliais) |
2 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | karis |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daržovių sriuba
- Žalumynų ir sūrio sriuba
- Vištienos sultinys
- Moliūgų sriuba
- Čili sriuba
- Pievagrybių sriuba
- Sūrio sriuba su krevetėmis
- Saldi agrastų sriuba
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Pomidorų sriuba su bazilikais
- Dilgėlių sriuba
- Jogurtinė sriuba
- Avokadų sriuba su imbieru
- Daržovių sriuba su šonine
- Olandiška pievagrybių sriuba
- Pupelių sriuba
- Rūgštynių kremas
- Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
- Ukrainietiški barščiai
Bulbienė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
5 vienetai -
Pienas,
200 mililitrų -
Morkos,
1 vienetas -
Šaltai rūkyta šoninė, juostelės,
2 vienetai -
Svogūnai, laiškai,
30 gramų -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Sultinys, kubeliais,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės - Karis
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, morką sutarkuojame kuo smulkiau. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druska ir kario prieskoniais.
Bulvėms išvirus, nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias skilteles česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.
Komentarai (53)
-
Zenonas
2024-07-02 16:18
Valgiau tokią sriubą nuo vaikystės. Pati skaniausia. Blenderių tada nebuvo, tai bulvės supjaustomos kubeliais. Daug, per bulvinę tarką tarkuotų morkų pakeptų svieste ir žinoma pakepinti rūkytos šoninės spirgiukai..., o būdavo, kad jos nebūdavo, tai būdavo gerai ir rūkyti lašinukai, o jei dar ten koks raumenuks įsimaišydavo... Ir kiekvienas metų laikas sugeba šią sriubą pagardinti...
-
kornelija
2013-02-07 13:01
neapsakomai skanu :-) visi turetu paragauti :super: :super:
-
anete
2011-04-08 12:24
JAU KELINTA KARTA SKAITINEJUOSI, bet tik si karta isdrisau pamegint,, nugi skanu! Nors as tu visu pertrintu pliurziu nemegstu, bet sita isties galima valgyti :-D
-
rita
2011-02-25 22:46
nuostabi sriubyte, patiko visiems :)
O vyrams labiau patinka kai daugiau sonines:) Pries dedant i sriubyte ja pakepinti reiktu, skaniau :)
-
jovita
2011-02-22 12:11
na man visai nieko,tik kaip kepinau viska aliejaus ypyliau tai jautesi toj kosytej aliejus tai bisky ne kas,bet siaip tai nieko visai,mano mergytei ir patiko,o vyras tai ne neragavo :-) :super:
-
Anna
2010-10-12 16:59
Jeigu neturit kario - geriau nedarykit sriubos -prieskonis suteikia ta grazia orandzine spalva ir savo aitrumu atmusa bulviu sunkuma.
galima eksperementuoti su keliu rusiu bulvemis - as dejau paprastas geltonas - ir viena orandzinine bulve -tokiu būdu sriuba tapo dar sodresnes orandžinės spalvos
Is prieskoniu - prie kario galima įtarkuoti ir muskato (sis prieskonis prie bulviu labai tinka)
-
Edita
2010-10-04 19:19
Si sriubyte labai skani! Saunus receptas, aciu. ;-)
-
tera
2010-10-04 14:21
Cia labiau troskinys gaunasi nei sriuba, nesamone kazkokia :-D
-
ivona
2010-10-04 13:38
:super: :P :P
-
Edis
2010-09-25 15:38
labai skanu!!! :-)