
4 vienetai | bulvių (pailgos, vienodos) |
4 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žaismingi seniai besmegeniai
-
Silkės ir bulvės susitikimas
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Vasariškas omletas
-
Boquerones en vinagre (kilkė acte)
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Kepti pomidorai su įdaru
-
Kepti svogūno žiedai
-
Marinuota silkės filė
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
-
Pomidorų užkandėlė su mocarela
-
Šventiniai krepšeliai
-
Olgos šventinė silkutė
-
Silkė patale
-
Duona įdaryti pomidorai
-
Kibinai
-
Arvydo kepintos cukinijos
-
Vėrinukai
Bulvėse sluoksniuoti lašinukai

-
Bulvės, pailgos, vienodos,
4 vienetai -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
4 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašinukus supjaustyti turimų bulvių dydžio nestorais griežinėliais. Nuplautas bulves gražiai nuskusti ir pamerktas palaikyti vandenyje jei ne per naktį, tai nors porą valandų. Išėmus iš vandens leisti nuvarvėti ir sudėti ant švarios drobulės, kad visai nusausėtų. Tada bulvėje pjauti nuo vieno galo ploną griežinėlį, bet neperpjauti visiškai. Į įpjovas įterpti po griežinėlį lašinukų ar šoninės. Taip paruoštas bulves sudėti į keptuvę ar skardą, išteptą riebalais, ir kepti karštoje orkaitėje. Kepti, kol bulvė bus minkšta
Komentarai (6)
-
minimukas
2010-03-15 14:02
:bloga: kodėl tiek ilgai bulves laikyti vandeny :-( :-) :bloga: :bloga: :bloga: :-p :-D %-)
-
ingrida
2009-03-15 22:00
na as dar darau bulve perpjovus visai per puse ir ant vienos puses uzdedu mesyte, persmeigiu dektuku kad kepant nenuslystu ir visai skanus uzkandis gaunasi