4 vienetai | bulvių (pailgos, vienodos) |
4 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
- Keptos krevetės
- Ispanijos omletas
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Įdarytos paprikos
- Silkės su citrina
- Buritos (burritos)
- Kibinai
- Bulvės „Akordeonas“
- Silkė su daržovėmis
- Daržovių užkandėlė
- Užkandis su vytinta jautiena
- Kibinai
- Karališkas užkandis prie degtinės
- Grybų užkandis
- Gaivūs lavašo suktinukai
- Bulvių kamuoliukai
- Troškinti daržovių suktinukai
- Šaltiena
- Vėrinukai
Bulvėse sluoksniuoti lašinukai
-
Bulvės, pailgos, vienodos,
4 vienetai -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
4 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašinukus supjaustyti turimų bulvių dydžio nestorais griežinėliais. Nuplautas bulves gražiai nuskusti ir pamerktas palaikyti vandenyje jei ne per naktį, tai nors porą valandų. Išėmus iš vandens leisti nuvarvėti ir sudėti ant švarios drobulės, kad visai nusausėtų. Tada bulvėje pjauti nuo vieno galo ploną griežinėlį, bet neperpjauti visiškai. Į įpjovas įterpti po griežinėlį lašinukų ar šoninės. Taip paruoštas bulves sudėti į keptuvę ar skardą, išteptą riebalais, ir kepti karštoje orkaitėje. Kepti, kol bulvė bus minkšta
Komentarai (6)
-
minimukas
2010-03-15 14:02
:bloga: kodėl tiek ilgai bulves laikyti vandeny :-( :-) :bloga: :bloga: :bloga: :-p :-D %-)
-
ingrida
2009-03-15 22:00
na as dar darau bulve perpjovus visai per puse ir ant vienos puses uzdedu mesyte, persmeigiu dektuku kad kepant nenuslystu ir visai skanus uzkandis gaunasi