
4 vienetai | bulvių (pailgos, vienodos) |
4 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos sumuštinukai
-
Skanios "Bačkutės"
-
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
-
Troškinti daržovių suktinukai
-
Švediški vėžiai
-
Traškios sūrio lazdelės
-
Karšti sumuštiniai su šprotais
-
Gaivūs lavašo suktinukai
-
Krevečių sumuštiniai
-
Pica
-
Baklažanų suktinukai
-
Dešriukai
-
Galva
-
Pusryčiai "Dopingas"
-
Naminis lavašas
-
Trapios tešlos užkandėlės su svogūnais ir šonine
-
Burgundiškos pupelės
-
Užkandžiai su faršu ir sūriu
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
Bulvėse sluoksniuoti lašinukai

-
Bulvės, pailgos, vienodos,
4 vienetai -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
4 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašinukus supjaustyti turimų bulvių dydžio nestorais griežinėliais. Nuplautas bulves gražiai nuskusti ir pamerktas palaikyti vandenyje jei ne per naktį, tai nors porą valandų. Išėmus iš vandens leisti nuvarvėti ir sudėti ant švarios drobulės, kad visai nusausėtų. Tada bulvėje pjauti nuo vieno galo ploną griežinėlį, bet neperpjauti visiškai. Į įpjovas įterpti po griežinėlį lašinukų ar šoninės. Taip paruoštas bulves sudėti į keptuvę ar skardą, išteptą riebalais, ir kepti karštoje orkaitėje. Kepti, kol bulvė bus minkšta
Komentarai (6)
-
minimukas
2010-03-15 14:02
:bloga: kodėl tiek ilgai bulves laikyti vandeny :-( :-) :bloga: :bloga: :bloga: :-p :-D %-)
-
ingrida
2009-03-15 22:00
na as dar darau bulve perpjovus visai per puse ir ant vienos puses uzdedu mesyte, persmeigiu dektuku kad kepant nenuslystu ir visai skanus uzkandis gaunasi