500 gramų | kiauliena (išpjova) |
50 gramų | druska |
šiek tiek | kardamonas (maltas) |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
šiek tiek | kalendra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai krepšeliai
- Tortilijos su krabų lazdelėmis
- Vištų sparneliai su medumi ir sojų padažu
- Sūrio ir mėsos miksas
- Pakora
- Antienos filė su vyšnių padažu
- Sojos faršas su makaronais
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Vėrinukai
- Užkandėlė su rūkyta žuvimi
- Užkandiniai spirgučiai prie alaus
- Gaspadoriaus užkanda
- Helovyno užkandžiai
- Naminis varškės sūris
- Vorų užkandėlė
- Pomidorų užkandėlė su mocarela
- Pikantiškos rožytės
- Vištienos tortas
- Picos - ricos
- Naminė pica su faršu
Vytinta išpjova
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, išpjova,
500 gramų -
Druska,
50 gramų - Kardamonas, maltas
- Muskatas, maltas
- Mairūnas
- Juodieji pipirai
- Kvapieji pipirai
- Kalendra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nešaldytą kiaulienos išpjovą ištrinkite druska ir prieskoniais ir laikykite vėsioje patalpoje ar šaldytuve uždengtame inde. Mėsą laikykite savaitę, kartais pavartykite. Vėliau išpjovą susukite i marlę, suriškite ir pakabinkite vėsioje patalpoje savaitei, vėliau perkelkite į ~20 laipsnių, sausą patalpą ir po savaitės jau galite valgyti. Svarbu mėsos neperdžiovinti, nes ji tampa ne tokia skani.
Komentarai (28)
-
Sanilas
2012-12-08 13:19
Jau mano isbandytayra. 1 kg. mesos uztenka 70 gr. druskos. 70 gr. cesnako, 2 gr. pipiru ir belekokiu zoliu palei skoni, nors nebutinai. Laikai uzdengtam inde saldytuve. Per para issiskiria skystis ir vartai mesa i para viena karta tol kol skystis dingsta. Gali uzimti nuo 3 dienu iki dvieju savaiciu priklauso nuo mesos rusies ir gabalu dydzio. Tada i moteriska kojine ir pakabini kambario temperaturoj gerai vedinamoj patalpoj.Vytinasi keliom dienom ilgiau negu, kad buvo saldytuve. 1kg. susivalgo ant smugio. geriau vytinti apie 3 kg. isvytinta mesa sudekit i poletilenini maiseli ir i saldytuva tada isliks mesa minkstesne. Geriausiai vytinti vistienos file, kalakuto file, ir jautiena. Kiauliena irgi gerai, bet nuo jos busit stori.
-
Sanilas
2012-12-08 13:17
Jau mano isbandytayra. 1 kg. mesos uztenka 70 gr. druskos. 70 gr. cesnako, 2 gr. pipiru ir belekokiu zoliu palei skoni, nors nebutinai. Laikai uzdengtam inde saldytuve. Per para issiskiria skystis ir vartai mesa i para viena karta tol kol skystis dingsta. Gali uzimti no 3 iki dvieju savaiciu priklauso nuo mesos rusies ir gabalu dydzio. Tada i moteriska kojine ir pakabini kambario temperaturoj gerai vedinamoj patalpoj.Vytinasi keliom dienom ilgiau negu, kad buvo saldytuve. 1kg. susivalgo ant smugio. geriau vytinti apie 3 kg. isvytinta mesa sudekit i poletilenini maiseli ir i saldytuva tada isliks mesa minkstesne. Geriausiai vytinti vistienos file, kalakuto file, ir jautiena. Kiauliena irgi gerai, bet nuo jos busit stori.
-
arune
2012-03-02 23:26
kojos kulsni, viskas panasu kaip sitas receptelis, ispradziu pasalinima oda, sausgysles.Ir galu gale kumpi uzkasti tarp stambios druskos, ir laikyti vesiame mazdaug 1-3 laipsniais zemoje cirkuliuojancioje temperaturoje, apie 60-90 dienu.Po sudymo, kumpiai nuplaunami, ir pakabinami nuo 36-48 menesiu, tai labai ilgas procesas. :-)
-
(anonimas)
2011-05-16 19:19
:super: jega geras
-
Megejas
2010-11-09 19:18
Visa kumpi sunku issdziovint, bet esu bandes. Pirmiausia koja marinuojama apie 2 savaites. po to jau galima kabinti, bet butinai tokioje vietoje, kur yra skersvejis ir temperatuyra 5-10 laipsniu.
-
valera
2010-11-09 17:57
SVEIKI GAL KAS ZINOTE KAIP SUDZIOVINTI KIAULIENOS VYSA GALINI KUMPI SU KUOJE?ZINAU KAD PROCESAS ILGAS.
-
valera
2010-11-09 17:55
sveiki gal kas zinote kaip sudziovinti vysa kiaules galini kmpi su koja?
-
valera
2010-11-09 17:54
as manyciau labai skanu,bet kas gal zinote kaipreikia dziovinti vysa kiaules kumpi su koja?
-
Irmantas
2010-08-23 20:30
Sveiki,o sakykite ar kam teko vytinti stirnienos ispjovas? gaunu kartas nuo karto stirnaites ir vis zadu vytinti ar rukyti,bet noriu konsultaciju,kad nesugadinciau gero daikto:) Aciu dekoju kas atsakys i sita klausima;D
-
Toma S.
2010-08-19 06:17
%-) %-) %-) %-) %-)