2 kilogramai | kiaulienos lašiniai |
300 gramų | druska |
5 kilogramai | kiauliena (raumenys) |
20 gramų | cukrus |
3 gramai | nitrinė druska (salietra) |
5 gramai | juodieji pipirai (malti) |
2 gramai | kvapieji pipirai (malti) |
3 kilogramai | jautiena |
3 gramai | kalendra (malta) |
5 gramai | česnakas (smulkiai sukapotas) |
10 gramų | spiritas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
- Užtepėlė su tunu
- Sultingas Kebabas
- Silkės ruletai
- Silkė pataluose su granato sėklomis
- Užkandis su silke stiklinėje
- Sūrio lazdelės
- Duonos "suši"
- Kepti sūrio sumuštiniai
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Sūrio rutuliukai
- Perverti sumuštinukai švediškam stalui
- Kiaušiniai su varškės padažu
- Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
- Marinuota saldžiarūgšti silkė
- Pikantiški krepšeliai su ikrais
- Užtepėlės su duonelėmis
- Rudeniška silkė su daržovėmis
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
Kaimiška rūkyta dešra
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos lašiniai,
2 kilogramai -
Druska,
300 gramų -
Kiauliena, raumenys,
5 kilogramai -
Cukrus,
20 gramų -
Nitrinė druska (salietra),
3 gramai -
Juodieji pipirai, malti,
5 gramai -
Kvapieji pipirai, malti,
2 gramai -
Jautiena,
3 kilogramai -
Kalendra, malta,
3 gramai -
Česnakas, smulkiai sukapotas,
5 gramai -
Spiritas,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dešroms skirtą mėsą gerai atvėsinkite, tik nesušaldykite, nelieskite jos šlapiomis rankomis, viskas turi būti švaru. Pašalinkite iš mėsos plėves ir sausgysles. Kiaulieną smulkiai supjaustykite ar sumalkite aštria mėsmale per 10-12 mm sietelį, jautieną smulkiau- 4-5 mm gabalėliais, lašinius supjaustykite 0,5-1cm storio gabalėliais. Lašiniai neturi būti minkšti ar patižę. Sudėkite į susmulkintą mėsą supjaustytus lašinius, su druska sumaišytą česnaką, cukrų, salietrą, prieskonius bei spiritą ir viską lengvai išmaišykite. Minkyti nereikia, nes mėsa neturi ištižti ir apsivelti riebalais. Paruoštą mėsą suspauskite kumščio dydžio ar mažesniais gabalais, kuriuos dėkite į mėsai malti ar specialią dešroms gaminti mašinėlę ir kimškite dešras. Žarnas prikimškite kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių ir standžiai užriškite. Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas. Kai rūkoma dešra įgauna tinkamą spalvą, iš rūkyklos perneškite į sausą patalpą ir laikykite 12-15 laipsnių temperatūroje.
Komentarai (44)
-
As
2019-11-11 23:06
Vieni nuo kitu kopijuojat receptus ir net nepaziurit, kad nesamones spauzdinat. Druskos tikrai perdaug o prieskoniu truksa. Nepatingekik, istaisykit.
-
Gintas
2018-10-12 23:33
Puikus receptas pats dariau dešros tikrai skanios o jūs kvaili komentatoriai pirkite parduotuvėje ten tikrai bus sveikesnės nes tik komentuoti ir temokate.
-
dešrinis
2018-10-06 14:58
Skaitau ir galvoju. kam ta salietra, jei dedi spirito. juk spiritas ar salietra tam kad užmuštu bakterijas. Žodžiu, neradau nitrito druskos. įpyliau samanes geros 70 laipsnių. išrūkiau. ir daugiau nepilsiu jokiospirito jokios salietros puiki dešra. beja dėl druskos. ant kilogramo mėsos, 20gr. sukraus šaukštelis arbatinis. vsio visa kita pagal skoni. padarai faršą ,sukiši į žarana, palieki vėioje patalpoje per nakt. ir į rūkyklą, jei karštam rūkymui 70 laipsniu tempertatūra, jei šaltam iš vėsios patalpos išišmi po dviejų paru, ir į rūkykla. rūkai keturias dienas, o naktimis duodi atsitovėti. vsio skanaus. :)
-
lašininis
2017-03-01 17:13
nemandagu kai nesubrendeliai kisasi i suaugusiu pokalbius
-
ir as zinau
2015-12-05 11:41
rukyti desroms geriausia tika traktorine padanga.
-
julius
2015-12-05 11:38
kas per nesamone...saletra dedat.Tai bent...nemoki si...neankink uzpakalio.Gyvenime mama jokio slamsto nedejo.Ir desros buvo visom prasmem auksciausios kokybesKonako rekia...technologai jus nevykeliai...dar viesinat....labai savim pasitikit...nebent savo diletantizmu.
-
gaspadine
2014-10-04 16:33
Mesos čia yra 10kg. Ar iki dešimt nesuskaičiuojat? Ir dar:čia rašoma, ,kaimiška rūkyta dešra,,,atidžiau skaitykite ir nereikės kvailai komentuoti. O del prieskonių - kiekvieno mūsų atskiras skonis. Aišku aš visų prieskonių ir cesnakų dedu daugiau,spirito ant šio kiekio apie100 gramų. O druska - tiek ir turi būti- apie 30-33 gr 1 kg mėsos. Su pagarba!
-
ss
2014-08-27 17:01
"Pagamintas dešras kabinkite ant kartelių ir laikykite 2-3 paras vėsioje patalpoje taip, kad vienos kitų nesiektų, po to perneškite į sausesnę vietą ir 3-9 paras laikykite 7-10 laipsnių temperatūroje. Apdžiuvusias dešras rūkykite iš lėto, šaltais dūmais, maždaug 12 laipsnių temperatūroje, 3-5 dienas." O pavadinime KARŠTO RŪKYMO DEŠRA :))
-
smaguris
2014-06-10 23:04
Tas autorius turbut desras dare knyga beskaitydamas mintyse. Arba norejo,kad neiseitu skanios desros. Kokios prieskoniu porcijos,juokas net ima. 5 g cesnako-tai juk dvi skilteles,ant sitiek mesos.
-
nu jo
2014-02-20 19:09
kas kada tiek laiko desras,padarei,pakabinai perleidai per duma,ryt daugiau trecia diena uzbaigi,jei nori karstesnio rukymo per pus,kazkoks briedas