
1 kilogramas | druska |
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai (švieži) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Grybukai po sniegu
-
Silkė pataluose su granato sėklomis
-
Sūrio rutuliukai
-
Varškės užtepėlė su prieskoniais
-
Skanios "Bačkutės"
-
Silkė su saulėgražomis
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Kepenėlių tortas
-
Silkės užkandėlė
-
Sumuštinukai "Sweat dreams"
-
Silkės užkandėlė su pupelėmis ir daigintais kviečiais
-
Kiaušiniai, įdaryti šprotais
-
Ikrų užkandėlė
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Kepti sūrio sumuštiniai
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Salotos ananase
Rūkyti lašiniai

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
1 kilogramas -
Kiaulienos lašiniai, švieži,
10 kilogramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius, jų kraštus. Vienodai užberkite druskos sudėdami lašinius į paruoštą indą. Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros. Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių. Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites. Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Komentarai (10)
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:16
Lasiniai lasiniams nelygu, plonesnius maziau reikia laikyt surime, pakanka ir savaites
-
Ignas
2014-11-02 13:42
Darai rasala 1kg ant 10l vandens viska uzpili prie 5-6 laipsniu silumos savaite tereikia laikyti, vasara poros dienu pakanka
-
tomas
2011-04-11 10:57
o gal yra gr3eitesnis budas pasudyti lasinius nei 2-3 savaites
parasykit [email protected]
-
tomas
2011-04-11 10:54
noriu paklausti ar sudant lasinius iskarto deti lauro lapus ir grustus pipirus?
-
julita
2010-03-07 19:12
liuks gamtoja su svoguneliais :super:
-
(anonimas)
2010-03-07 19:11
:alus: