1 vienetas | kiškiena (su kaulais, kiek turėsite) |
šiek tiek | kiškiena (su kaulais, kiek turėsite) |
200 gramų | kiaulės kepenys |
3 vienetai | kiaušiniai |
2 vienetai | batonas (riekelės) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
5 vienetai | juodieji pipirai |
3 vienetai | grybai (džiovinti) |
šiek tiek | muskatas |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
300 gramų | kiaulienos lašiniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Užkandis "Margas pavasario stalas"
- Silkės su citrina
- Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
- Krepšeliai su avokadais ir ikrais
- Šaltiena su vištiena
- Vytintos dešros
- Įdaryti avokadai
- Bulviniai lizdeliai su silke
- Užkandis "Žiemos puokštė"
- Greitai užraugti agurkai
- Daržovės drebučiuose
- Aštrus pomidorų kokteilis
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
- Silkė su raudonu grybų padažu
- Žiemos skanumynas
- Vyšninių pomidorų užkandėlė
- Įdaryti pomidorai
- Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
- Skrebučiai su užtepėle
- Baklažanų suktinukai
Kiškienos paštetas
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena, su kaulais, kiek turėsite,
1 vienetas - Kiškiena, su kaulais, kiek turėsite
-
Kiaulės kepenys,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Batonas, riekelės,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
5 vienetai -
Grybai, džiovinti,
3 vienetai - Muskatas
-
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Džiūvėsėliai
-
Kiaulienos lašiniai,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošta mėsa užpilama trupučiu vandens ir kartu su virtais supjaustytais grybais, svogūnu, lauro lapeliu bei keletu grūdelių įuodųjų pipirų uždengus ištroškinama. Baigiant troškinti sudedami kiškio likusi mėsa su kaulais (jei yra) ir kiaulės kepenys. Iš suminkštėjusios mėsos išimami visi kaulai. Batono riekelės sumirkomos padaže, kuriame troškinusi mėsa, ir nuspaudžiamos. Mėsa supjaustoma gabaliukais ir kartu su batonu bei svogūnais 2-3 kartus permalama mesamale. Į faršą mušami kiaušiniai, įberiama druskos, pipirų, žiupsnelis muskato riešuto, supilamas padažas, kuriame troškinosi mėsa, ir viskas gerai sumaišoma. Forma ištepama aliejumi, išbarstoma džiūvėsėliais. Lašiniukai supjaustomi juostelėmis ir suklojami ant formos dugno. Po to į ją sukrečiama paruosta masė. Paštetas kepamas vidutinio karštumo orkaitėje, kol jo paviršiuje pasirodo riebalai. Tuomet forma iš orkaitės ištraukiama, atvėsinama, paštetas atsargiai išimamas, supjaustomas plonomis riekelėmis ir paduodamas šaltas.
Komentarai (7)
-
Laurita
2021-11-29 18:53
Jums negaila kiškučio valgyt,grobuonys
-
pakeleivė
2014-12-14 00:59
vargšas kiškutis :(