
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Persikai įdarytį triušiena
-
Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Traškučiai iš bulvių košės
-
Pašteto ryšulėliai lavaše
-
Perverti sumuštinukai švediškam stalui
-
Plikyti pyragaičiai su lašiša
-
Žėlė apelsino žievėje
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Žuvies vyniotinis drebučiuose
-
Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
-
Sūrių užkandelė
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Įdaryti agurkai
-
Ikrų užkandėlė
-
Silkės užkandėlė
-
Seniai besmegeniai
-
Bandelės iš batono
-
Žvynabudės muštiniai
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu