
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėsos duona
-
Užkandis su vytinta jautiena
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Sūri širdelė
-
Vaisių vėrinukai pagardinti saldžiarūgščiu medaus padažu
-
Pikantiški krepšeliai su ikrais
-
Vyniotinis su raudonais ikrais ir lašiša
-
Silkės ruletai
-
Vaisių desertas su brendžiu
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Plikyti pyragaičiai su lašiša
-
Vištienos vyniotinis "Marmuras"
-
Krekerių užkandėlė
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Lašišos rafaelo
-
Silkės užkandėlė
-
Salotos ananase
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu