![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
-
Užkandis su silke stiklinėje
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Lavašo suktinukai su rūkyta vištiena ir majonezu
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Įdaryti agurkėliai
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Skani užkandėlė su kepenine dešra
-
Vaisių ir uogų krepšelis su bananiniais paukščiais
-
Sūri širdelė
-
Traškus migdolų užkandis
-
Pusryčių užkandėlė
-
Vėrinukai
-
Su sūriu ir pomidorais kepti baklažanai
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Braškės šokolade
-
Žuvis tešloje
Vytintos stintos
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu