
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkės ruletai
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Olgos šventinė silkutė
-
Šventinis kelmas
-
Silkė su obuoliais ar pomidorais
-
Avokadai su krevetėmis
-
Sūrio rutuliukai
-
Sumuštiniai su gorgonzola ir figomis
-
Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Kiaušiniai - laiveliai
-
Tortilijos su krabų lazdelėmis
-
Farširuoti kiaušiniai
-
Mėsos duona
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
-
Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
-
Šventiniai nugarinės suktinukai
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu