5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vėrinukai su kumpiu
- Skanios "Bačkutės"
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Vegetariškas sumuštinis
- Braškės šokolade
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Žuvies tortas
- Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
- Silkių užkandėlė su kiviais
- Duonos "suši"
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Skanieji įdaryti kiaušiniai
- Varškės užtepėlė su prieskoniais
- Kiaušinukai Kūčioms
- Triušienos kepenėlių keksiukai
- Pavasarinis silkės užkandis
- Baltoji trobelė
- Silkė morkų ir svogūnų patale
- Vytintos stintos
- Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
Vytintos stintos
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu