
5 valgomieji šaukštai | druska |
200 gramų | stinta |
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Užkandėlė su rūkyta žuvimi
-
Įdaryti avokadai
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Labai greita kiaušinių užtepėlė
-
Įdaryta paprika
-
Silkės ruletai
-
Vaisių užkandis "Povas"
-
Kiaušinukai Kūčioms
-
Silkių vyniotiniai
-
Šaltai rūkytos Saliami dešros
-
Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
-
Naminis lydytas sūris su krapais
-
Tortilijos su kumpeliu
-
Migdolinės pelytės
-
Skrebučiai su užtepėle
-
Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
-
Helovyno užkandžiai
-
Sumuštiniai su krevetėmis
-
Pitos su grybais
-
Užkandis su silke stiklinėje
Vytintos stintos

- Paruošimo laikas:
-
Druska,
5 valgomieji šaukštai -
Stinta,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šviežią stintą nuplaukite, bet neišdarinėkite. Dėkite į indą ir negailėdami druskos sluoksniuokite. Sluoksnis druskos, sluoksnis stintų. Indą uždenkite, palaikykite 5 val. Po to stintas nuplaukite ir sukabinkite per akį ant siūlo. Džiovinkite 4-7 dienas ir valgykite. Džiovinti žiemą galima prie radijatoriaus, o vasarą žuvis geriausia pakabinti gerai vėdinamoje patalpoje, kur nors ant skersvėjo. Jei džiovinate balkone - būtinai žuvis uždenkite marle, kad musės negalėtų pridėti kiaušinių. Džiovinkite ne ant saulės.
Stintų ikrai labai skanūs, jei jas džiovinote ilgiau, būtinai paragaukite ikrų.
Komentarai (7)
-
jaunislow'as
2010-02-17 16:44
As jau bandau :) tik manau kad druskos reikia zymiai daugiau ir stintas laikyti druskoje reikia siek tiek ilgiau pvz 4 paras ir uzslegtas!
-
diana
2010-01-25 12:24
super receptelis,greit isbandysiu,aciu