4 riekės | duona (juoda (ketvirtis kepaliuko)) |
1 vienetas | svogūnai |
0.5 vieneto | salierai (šaknis) |
0.5 vieneto | salierai (stiebas) |
1 vienetas | morkos |
0.5 vieneto | pankolis ( (šakniastiebiai)) |
50 gramų | sūris (kietasis (lietuviškas)) |
1 valgomasis šaukštas | miežiai ((arba kanapių sėklos)) |
2 valgomieji šaukštai | čiobreliai (šviežios šakelės) |
1 vienetas | rozmarinas (šviežios šakelės) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios |
200 mililitrų | saulėgrąžų aliejus (arba alyvuoių aliejus) |
0.5 vieneto | citrinos |
šiek tiek | druska |
smulkintais česnakais. Pašauti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę (grill funkcija) ir kepti, kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško lietuviško kietojo sūrio.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- Rūkytas lynas
- Silkė su saulėgražomis
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
- Sumuštiniai "Laiveliai"
- Skrebučiai su užtepėle
- Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
- Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
- Sultingas Kebabas
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Apelsinai su ridikėliais
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Krekerių užkandėlė
- Farširuota lydeka
- Olgos šventinė silkutė
- Silkė su daržovėmis
- Brinza su jogurtu ir ridikėliais
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Duona, juoda (ketvirtis kepaliuko),
4 riekės -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai, šaknis,
0.5 vieneto -
Salierai, stiebas,
0.5 vieneto -
Morkos,
1 vienetas -
Pankolis, (šakniastiebiai),
0.5 vieneto -
Sūris, kietasis (lietuviškas),
50 gramų -
Miežiai, (arba kanapių sėklos),
1 valgomasis šaukštas -
Čiobreliai, šviežios šakelės,
2 valgomieji šaukštai -
Rozmarinas, šviežios šakelės,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Garstyčios,
1 arbatinis šaukštelis -
Saulėgrąžų aliejus, arba alyvuoių aliejus,
200 mililitrų -
Citrinos,
0.5 vieneto - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Krostinis. Duoną supjaustyti plonomis, nedidelėmis riekelėmis. Ant aliejumi pateptos kepimo skardos gražiai išdėlioti duonos riekeles - svarbu palikti tarpelius tarp riekučių, kad kepant apskrustų ne tik viršus, bet ir šonai. Pabarstyti duoną druska, pipirais ir
smulkintais česnakais. Pašauti į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę (grill funkcija) ir kepti, kol duona gražiai apskrus ir sukietės. Ištraukus duoną iš orkaitės iš karto užtarkuoti lietuviško lietuviško kietojo sūrio.Naminis majonezas. Į dubenį įmušti kiaušinį, bei du kiaušinių trynius, įberti druskos, dėti garstyčių, įspausti citrinos sulčių ir gerai išplakti. Iš lėto (plona srovele) pilti aliejų ir viską gerai išplakti. Galima pagardinti krapais, medumi ir mėgiamais prieskoniais.
Mišrainė. Visas daržoves supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą puodą supilti aliejų ir sudėti daržoves su prieskoninėmis žolelėmis. Kepinti,l suminkštės. Atvėsusias daržoves sumaišyti su naminiu majonezu ir sudėti prieskonius.
Komentarai (2)
-
Monika
2014-10-20 14:31
Super
-
Laima
2014-08-29 14:33
Naminis majonezas gaminamas be baltymu,tik is tryniu,o duonos ir reikejo juodos paieskot,kad atitiktu patiekalo pavadinima