
5 vienetai | kiauliena (liežuvis) |
6 vienetai | kiauliena (ausys) |
5 vienetai | pipirai (žirniukai) |
3 vienetai | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
1.5 pakelio | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Sūrio rutuliukai
-
Sumuštiniai "Laiveliai"
-
Kepenelių vyniotinis
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Silkė burokėlių patale
-
Kokteilinės krabų salotos krepšeliuose
-
Sumuštinukai su silke
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Džiovinti kopūstai
-
Sumuštiniai su krevetėmis
-
Farširuoti kiaušiniai
-
Daržovės drebučiuose
-
Baklažanų suktinukai su šonine
-
Sultingas Kebabas
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Šokoladiniai vaisiai
-
Silkė su salotomis
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Pusryčiai "Dopingas"
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiauliena, liežuvis,
5 vienetai -
Kiauliena, ausys,
6 vienetai -
Pipirai, žirniukai,
5 vienetai -
Lauro lapai,
3 vienetai - Druska
-
Želatina,
1.5 pakelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml, o kartais net mažiau. Reikia daryti ji pagal instrukciją, bet imti 1,5 ar net 2 normos, kurį nurodyta ant pakuotės (imti reikia sausą želatiną). Paruoškite želatina su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.Forma, kurioje darysit vyniotinį, reikia iškloti maistine plėvelė , tada įdėti kiaulienos ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų.
Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais. Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leiskite pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - pridėkite dar šiek tiek.
Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai uždarykite plėvelės kraštus, rankomis išspauskite orą, padėkite ant viršaus 1,5 svorio - 2 kg ir laikyti šaldytuve per naktį.
Komentarai