| 5 vienetai | kiauliena (liežuvis) |
| 6 vienetai | kiauliena (ausys) |
| 5 vienetai | pipirai (žirniukai) |
| 3 vienetai | lauro lapų |
| šiek tiek | druska |
| 1.5 pakelio | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Farširuota lydeka
-
Rūkyta lašiša su grūdėta varške
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Vištiena drebučiuose
-
Žuvies vyniotinis drebučiuose
-
Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
-
Japoniški suktinukai
-
Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
-
Grybai krepšeliuose
-
Sūrio užkandis prie vyno
-
Helovyno užkandžiai
-
Sumuštiniai su krevetėmis
-
Vėrinukai su lašiša
-
Grietinėlės sūrio užtepėlė su ZIGMO lašišos file
-
Silkė su porais, salierais ir majonezu
-
Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
-
Pikantiški krepšeliai
-
Valentino sumuštinukai
-
Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiauliena, liežuvis,
5 vienetai -
Kiauliena, ausys,
6 vienetai -
Pipirai, žirniukai,
5 vienetai -
Lauro lapai,
3 vienetai - Druska
-
Želatina,
1.5 pakelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml, o kartais net mažiau. Reikia daryti ji pagal instrukciją, bet imti 1,5 ar net 2 normos, kurį nurodyta ant pakuotės (imti reikia sausą želatiną). Paruoškite želatina su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.Forma, kurioje darysit vyniotinį, reikia iškloti maistine plėvelė , tada įdėti kiaulienos ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų.
Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais. Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leiskite pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - pridėkite dar šiek tiek.
Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai uždarykite plėvelės kraštus, rankomis išspauskite orą, padėkite ant viršaus 1,5 svorio - 2 kg ir laikyti šaldytuve per naktį.

Komentarai