
0.5 stiklinės | aliejaus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 vienetas | mielės (pakelis) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2.25 stiklinės | vanduo |
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų
Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.
Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.
Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprasti sausainiai su šokolado glaistu
-
Sausainiai "Riešutiniai"
-
Macarons
-
Trapūs sausainiai
-
Meduoliai
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Avižiniai sausainiai
-
Sausainiai su muskato riešutu
-
Baltijos pyragėliai
-
Kamelijos skanėstas
-
Tinginys tarp aguonų
-
Žiedeliai
-
„Torketti“
-
Sausainiai
-
Sausainiai su riešutais
-
Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
-
Švilpukai
-
Reino sausainiai
-
Trapieji spelta sausainiukai
-
Melomakarona - graikiškoms Kalėdoms
Gardžios duonos lazdelės

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
0.5 stiklinės -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Mielės, pakelis,
1 vienetas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo,
2 ir 1/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Papildomai reikės:
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų
Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.
Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.
Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.
Komentarai (6)
-
Klausimas
2017-10-28 21:36
Ką reiškia pakelis mielių: sausų ar ne ir jei sausų, tai koks tas pakelio kiekis (4, 7, 11 g. ar kt.)?
-
daiva
2015-06-22 14:09
Ne vietoj mieliu dedavo spirita, o ipildavo spirito, kad aliejaus neprisigertu:):):)
-
Arunas
2014-10-19 23:41
Man jie patinka bet mama juos virdavo aliejuje ir apibarstydavo cukraus pudra reiks pabandyti pasidaryti o vietoje mieliu pildavo spirito