200 gramų | kiauliena (neriebi) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | salierai |
šiek tiek | petražolės |
0.5 vieneto | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
750 gramų | kiaulės kojos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.
Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vabaliukai
- Pica
- Sumuštinis "Ara"
- Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
- Aštrūs kalakutų kaklai
- Plakta kiaušinienė kaip darželyje
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
- Sumuštinukai su obuoliais
- Sojos paštetas
- Pupelių ir duonos mišrainė
- Kiškienos paštetas
- Aitri kepta šoninė
- Skanūs sumuštiniai
- Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
- Švilpikai
- Virtos sraigės su kevalu
- Šaltiena su vištiena
- Valgomos „Musmirės“
- Čeburekai su grybais
Šaltiena
-
Kiauliena, neriebi,
200 gramų -
Morkos,
1 vienetas - Salierai
- Petražolės
-
Svogūnai,
0.5 vieneto -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kiaulės kojos,
750 gramų - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos. Viskas sudedama į puodą, užpilama
vandeniu, suberiami prieskoniai ir verdama ant silpnos ugnies apie 4 val. Vėliau pasūdoma. Išviręs sultinys iškošiamas, nuo kaulų nuimta mėsa smulkiai supjaustoma. Ant dubenėlio dugno išdėstomos virtos morkos, sudedama mėsa ir užpilama sultiniu. Sustingusi šaltiena, nugremžus riebalus, išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama petražolių lapeliais. Prie jos tinka krienai arba actas.
Puikus padažas - vanduo + actas + tarkuotas česnakas. Viskas sumaišoma ir po truputį pilama ant šaltienos valgant.
Komentarai (40)
-
irena
2019-10-26 12:17
Bu kur jau virti 4 val.....2 gana per akis
-
Rolanda
2018-09-13 16:22
Ar liks kas iš morkų, po keturių valandų virimo:)
-
LINA
2017-03-29 20:36
reikia virti ant silpnos ugnies ir apie tris valandas
-
DAINA IS ISPANIJOS
2016-10-04 04:03
Tai kvailiai esate nereikia uzsigert reikia pamirkyt ir valgyt su karstom bulvem
-
Julija
2015-11-15 12:14
Tirai labai skanu valgant šaltieną,pamirkyti kikvienągabaliuką skiestame acte (sibirietiškas valgis) ir dar su karštom bulvėm.Niam niam.
-
...
2015-11-11 19:18
Svarbiausia nepamiršti valgant šaltiena actu užgerti...bepročiai blmb.Aš net šašlyku nemarinuoju su actu, o čia dar siūlo beveik užsigerti... :D
-
jurgita
2015-08-28 09:39
labai skanu!
-
andrius
2015-06-18 20:53
Reikia druskos?:-/ :-/ ???????????????????????????????????????????
-
.
2015-03-19 13:10
Kiek vandens reikia?
-
Onyte
2015-02-17 16:47
Niekada neiseina skaidri saltiena.Aciu,dabar pasiskiciau jusu patarimus.Virsiu!