500 gramų | bulvių |
200 gramų | grybai |
1 galva | svogūnai |
100 gramų | sūris (germentinis) |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
10 gramų | druska |
Skanaus
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duona įdaryti pomidorai
- Suvyniotos dešrelės
- Kalakutienos kepsneliai
- Šventiniai sumuštiniai
- Pomidorų mėsainis
- Stirnienos vyniotiniai
- Vištiena medaus - garstyčių padaže
- Sūrio lazdelės
- Krevetės
- Bulvių ir lašišos kukuliai
- Krevetės šoninės patale
- Pyragėliai su daržovėmis, vištiena ir sūriu
- Kibinai
- Sulekta Speltos pica
- Vasariškas omletas
- Ančiukų širdelių užkandelė
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Paprastas burgeris
- Tortilijų suktinukai
- Įdaryti krepšeliai
Žemaičių blynai su grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
500 gramų -
Grybai,
200 gramų -
Svogūnai,
1 galva -
Sūris, germentinis,
100 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
10 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirkite bulves ir sugrūskite arba galite naudoti jau turimą bulvių košę. Į bulvių košę įberkite druskos, pipirų, miltų, smulkiai tarkuoto sūrio, įdėkite sviesto, grietinės, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite. Grybus supjaustykite ir apkepkite aliejuje su druska ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Iš košės suformuokite delno dydžio paplotėlius. Ant vieno paplotėlio uždėkite šaukštą grybų, uždenkite kitu paplotėliu ir sulipdykite kraštus. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Skanaus
Komentarai (5)
-
Sigita
2017-02-19 21:07
Atrodo skaniai pasigaminti Užgavėnėms.
-
Vika
2015-11-15 14:34
S8ris germentinis ar fermentinis? Pradėjau kepti, pradėjo svilti, taip ir pagalvojau, kad tas fermentinis kibs prie keptuvės. O žinote ką? apvoliojau džiūvėsėliuose ir viskas iškepė liuks.