Pavasarinis silkės užkandis
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų | silkių filė ( filė (nesūri)) |
0.075 gramo | poras |
1 vienetas | obuoliai ((vidutinio dydžio)) |
2 vienetai | agurkų ( marinuoti (nedideli)) |
120 gramų | jogurtas ( natūralus) |
120 gramų | grietinė (30% riebumo) |
2 arbatiniai šaukšteliai | citrinų sultys |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) |
1 žiupsnelis | pipirai (malti ) |
1 žiupsnelis | krapai (smulkinti ) |
2 žiupsneliai | petražolės ( smulkintos) |
1 saujelė | žirniai (žali ) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Silkės filė supjaustyti gabalėliais. Porą supjaustyti žiedeliais. Obuolį supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. 3 obuolio dalis nulupti, 1 palikti nenuluptą. Nuluptas obuolio dalis supjaustyti plonomis skiltelėmis. Marinuotus agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę su jogurtu suplakti, pagardinti citrinų sultimis, krapais ir pipirais. Tada įmaišyti obuolių skilteles, porų žiedelius ir agurkų griežinėlius. Griežinėliais supjaustytus kiaušinius išdėlioti lėkštės pakraščiuose. Silkės filė sudėti į lėkštės vidurį ir apipilti grietinės ir jogurto padažu. Papuošti nelupto obuolio skiltelėmis, marinuotų agurkų griežinėliais, petražolėmis ir žaliais žirniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
- Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- Rūkytas lynas
- Silkė su saulėgražomis
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Skani užkandėlė su kepenine dešra
- Sumuštiniai "Laiveliai"
- Skrebučiai su užtepėle
- Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai"
- Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
- Sultingas Kebabas
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Apelsinai su ridikėliais
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Krekerių užkandėlė
- Farširuota lydeka
- Olgos šventinė silkutė
- Silkė su daržovėmis
- Brinza su jogurtu ir ridikėliais
Pavasarinis silkės užkandis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Silkių filė, filė (nesūri),
200 gramų -
Poras,
1/10 gramo -
Obuoliai, (vidutinio dydžio),
1 vienetas -
Agurkai, marinuoti (nedideli),
2 vienetai -
Jogurtas, natūralus,
120 gramų -
Grietinė, 30% riebumo,
120 gramų -
Citrinų sultys,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai -
Pipirai, malti ,
1 žiupsnelis -
Krapai, smulkinti ,
1 žiupsnelis -
Petražolės, smulkintos,
2 žiupsneliai -
Žirniai, žali ,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkės filė supjaustyti gabalėliais. Porą supjaustyti žiedeliais. Obuolį supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius. 3 obuolio dalis nulupti, 1 palikti nenuluptą. Nuluptas obuolio dalis supjaustyti plonomis skiltelėmis. Marinuotus agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę su jogurtu suplakti, pagardinti citrinų sultimis, krapais ir pipirais. Tada įmaišyti obuolių skilteles, porų žiedelius ir agurkų griežinėlius. Griežinėliais supjaustytus kiaušinius išdėlioti lėkštės pakraščiuose. Silkės filė sudėti į lėkštės vidurį ir apipilti grietinės ir jogurto padažu. Papuošti nelupto obuolio skiltelėmis, marinuotų agurkų griežinėliais, petražolėmis ir žaliais žirniais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...