0.5 stiklinės | lęšiai ( rudieji) |
150 gramų | sūris ( kietasis arba fermentinis) |
1 valgomasis šaukštas | kopūstai (jūros, nesmulkinti (nebūtinai)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 žiupsnelis | duona ( su grūdais vidutinio tamsumo) |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 skiltelė | citrinų sultys |
10 vienetų | alyvuogių ((kalamatala rūšies arba žaliosios)) |
10 riekių | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus (alyvuogių) |
1 skiltelė | česnakas |
šiek tiek | bazilikas (džiovintas (nebūtina)) |
Skanaus !
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vytintos stintos
- Ikrų užkandėlė
- Olandiška silkė
- Tortilijos su kumpeliu
- Pusryčiai "Dopingas"
- Žuvies tortas
- Lietuviški "sushiai"
- Vėrinukai su kumpiu
- Baklažanų suktinukai su šonine
- Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
- Rudeniška silkė su daržovėmis
- Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
- Sočioji užkandėlė su silke
- Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
- Silkės užkandėlė
- Liežuvio užkandėlė
- Velykų belaukiant
- Silkės užkandelė
- Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
- Daržovės drebučiuose
Skaniausia lešių užtepėlė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Lęšiai, rudieji,
0.5 stiklinės -
Sūris, kietasis arba fermentinis,
150 gramų -
Kopūstai, jūros, nesmulkinti (nebūtinai),
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Majonezas,
2 valgomieji šaukštai -
Duona, su grūdais vidutinio tamsumo,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Citrinų sultys,
1 skiltelė -
Alyvuogės, (kalamatala rūšies arba žaliosios),
10 vienetų -
Druska,
10 riekių -
Aliejus, alyvuogių,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
1 skiltelė - Bazilikas, džiovintas (nebūtina)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš anksto užmerkiame lęšius nakčiai arba bent pusei dienos.Užverdame ir pasūdome vandenį įberiame pipirų (jei to nepadarėte tiesiog verdate ilgiau bet lieka mažiau vitaminų) ,beriame lęšius ir verdame kol -suminkštės, bet nepervirti kad nesubliukštų. Išvirus nukošiame ir padedame nuošaliai atvėsti.
Užverdame vėl vandenį ir 10 min. verdame kiaušinį. Užmerkiame jūros kopūstus vandeniu kad apsemtų puodelyje(15 min). Tarkuojame sūrį kietąjį su smulkiausia tarka, tiks ir burokinė - fermentiniui). Kiaušinįį kartu su jūros kopūstais ir alyvuogėm supjaustome kaip galima smulkiau arba panaudojame smulkintuvą, bet smulkiais gabaliukais o nesumalame į vientisą masę. Sumaišome visus ingredientus,dedame majonezo, beriame druską, pipirus, citrinos sultis išspaudžiame ir išspaudžiame česnaką per smulkintuvą.Viską sumaišome.
Duoną paskrudiname keptuvėje su aliejumi ir baziliku , galima šiek tiek druskos jei duona balta. Aš naudoju sumuštinių keptuvę ir aptepu trupučiu sviesto ir pabarstau bazilikais..taip mažiau riebalų.
Tepame ant duoniukų ir jei orisi papuošiame riekele pomidoro.
Skanaus !