Sutarkuokite svgūną.
Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.
![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų | vištiena (smulkinta) |
4 riekės | batonas |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
1 stiklinė | alyvuogių (žaliosios) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 žiupsnelis | rozmarinas (smulkintas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
2.
Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.
3.
Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos
4.
Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pusryčių užkandėlė
-
Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu
-
Agurkų užkandis su varškės mase
-
Užkandis su ZIGMO silke ir tepamu sūriu Philadelphia
-
Farširuoti kiaušiniai
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Silkės užkandėlė
-
Migdolinės pelytės
-
Vištienos tortas
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Užtepėlės su duonelėmis
-
Apelsinai su ridikėliais
-
Marinuoti rausvieji svogūnai
-
Šokoladinės braškės
-
Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
-
Mėsos ir daržovių drebučiai
-
Sumuštiniai su krevetėmis
-
Gaspadoriaus užkanda
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Tortilijų tortukas su tunu
Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Vištiena, smulkinta,
600 gramų -
Batonas,
4 riekės -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Alyvuogės, žaliosios,
1 stiklinė -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Rozmarinas, smulkintas,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sutarkuokite svgūną.
Batono minkštimą (be plutelės) sudėkite į grietinėlę, kad išbrinktų.
Į smulkintą vištieną sudėkite tarkuotą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą rozmariną, druską ir pipirus, supilkite batono ir grietinėlės masę.
Viską gerai išmaišykite - apie 10 minučių paplakant elektriniu plaktuvu.Į paruoštą masę sudėkite alyvuoges ir atsargiai išmaišykite.
Šlapiomis rankomis suformuokite zuikį, dėkite į aliejumi apšlaktytą formą ir pašaukite į iki 180 C įkaitintą orkaitę kepti 1 - 1,5 valandos
Patiekite kaip karštą ar šaltą užkandį. Skanaus!
P.S. Iš lauro lapelio galite padaryti ausytes, o iš pipirų- akytes.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...