Citrininis tiramisu
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų | sūris (maskarponės) | |
450 gramų | grietinėlės, 35% (36 proc.) | |
260 gramų | cukrus | |
1 vienetas | citrinos (žievelė, nutarkuota) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
400 gramų | sausainiai (biskvitiniai (damų piršteliai)) | |
Sirupui: | ||
200 mililitrų | vanduo | |
5 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
Kremui: | ||
4 valgomieji šaukštai | citrinos (sultys) | |
4 vienetai | citrinos (žievelė) | |
200 gramų | cukraus pudra | |
100 gramų | sviestas (minkštas) | |
4 vienetai | kiaušiniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis, nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius (aš viską išplakiau elektriniu plaktuvu). Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies, nuolat maišant, iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.
2.
Grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile, įmaišyti maskarponės sūrį ir viską lengvai suplakti.
3.
Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės - grietinėlės kremo, uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam, kol prisipildo indeliai.
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.
Skanaus.
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aronijų ir obuolių želė
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Abrikosų šerbetas
- Vaisiai šokolade
- Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
- Karamelinės lazdelės
- Arvydo ananasų desertas
- Želė su vaisiais
- Įdaryti persikai
- Želiniai kiaušinukai
- Vaisių salotos
- Želė desertas su maskarponės kremu
- Aistės jogurto pyragas
- Kokosiniai rutuliukai
- Vaflių tortas
- Arbūzų šerbetas
- Nekeptas varškės tortas
- Ledų desertas
- Želė tortas
- Desertinė varškė
Citrininis tiramisu
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sūris, maskarponės,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%, 36 proc.,
450 gramų -
Cukrus,
260 gramų -
Citrinos, žievelė, nutarkuota,
1 vienetas -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sausainiai, biskvitiniai (damų piršteliai),
400 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vanduo,
200 mililitrų -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Citrinos, sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinos, sultys,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinos, žievelė,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
200 gramų -
Sviestas, minkštas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasidarom citrininį kremą.Nedideliam puode sumaišyti citrinų sultis, nutarkuotas žieveles,cukraus pudrą,minkštą sviestą ir kiaušinius (aš viską išplakiau elektriniu plaktuvu). Puodą su produktais kaitinti ant nestiprios ugnies, nuolat maišant, iki užvirimo,padedam šaltai,kad atvėstų.
Grietinėlę išplakti su cukrumi,tarkuota žievele ir vanile, įmaišyti maskarponės sūrį ir viską lengvai suplakti.
Pasiruošti indelius/ar vieną didelį indą,kur sloksniuoti tiramisu.Sausainių juosteles porai sekundžių pamerkti į sirupą ir dėti į indelius,ant viršaus dėti maskarponės - grietinėlės kremo, uždėti sluoksnį citrininio kremo..ir taip viską kartojam, kol prisipildo indeliai.
Paruoštą desertą padėti kelioms valandom į šaldytuvą.
Skanaus.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai