
700 gramų | moliūgai |
4 skiltelės | česnakas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | salierai ((lapkočiai)) |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 vienetas | vištiena (krūtinėlė) |
šiek tiek | čiobreliai (švieži) |
šiek tiek | šalavijas (lapeliai) |
šiek tiek | sultinys |
50 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žiedinių kopūstų tyrė
-
Trinta cukinijų sriuba
-
Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
-
Trinta brokolių sriuba
-
Svogūnų sriuba
-
Šviežių žirnių sriuba
-
Paprikų sriuba
-
Kreminė salierų sriuba
-
Trinta burokelių sriuba
-
Pomidorų sriuba su cukinija
-
Trinta svogūnų sriuba
-
Cukinijų sriuba su kariu
-
Trinta moliūgų sriuba su pievagrybiais ir sūriu
-
Pomidorų ir bazilikų sriuba
-
Trinta bulvienė
-
Trinta kukurūzų sriuba
-
Bulvių ir porų sriuba
-
Imbierinė avokadų sriuba
-
Sveikuoliška rudeninė moliūgo sriuba
-
Pieniška moliūgų sriuba
Keptų moliūgų sriuba su vištiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Moliūgai,
700 gramų -
Česnakas,
4 skiltelės -
Svogūnai,
2 vienetai -
Salierai, (lapkočiai),
2 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vištiena, krūtinėlė,
1 vienetas - Čiobreliai, švieži
- Šalavijas, lapeliai
- Sultinys
-
Grietinėlė, 35%,
50 mililitrų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgą nulupti, supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgą, svogūną, česnako skilteles, salierą sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankom sumaišyti ir dėti į karštą orkaitę, kepti apie valandą, kol suminkštės.
Pasiruošiame vištienos sultinį. Išverdame vištienos filė. Pagardiname druska, pipirais.
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir salierais, ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirti dešimt minučių, išimti salierą, tada belieka tik sriubą sutrinti su spec. mikseriu ir įpilti grietinėlės arba, jei sriuba tirštoka, įpilti pieno… užvirti. Sudėti smulkintą vištienos filė.
Skrebučių gaminimas. Duoną supjaustyti kvadratėliais, ištiesti skardoje, palaisyti alyvų aliejumi ir užtarkuoti parmezano, kepti orkaitėje, kai jau vienas šonas apskrus, tada pamaišyti, dar užtarkuoti parmezano ir baigti kepti.
Komentarai