500 gramų | kvietiniai miltai |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | grietinė |
šiek tiek | aliejaus |
200 gramų | sviestas |
500 gramų | kiauliena (šoninė) |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Suktukai su varške
- Pievagrybių garnyras
- Omletas
- Virtinukai iš SPELTOS miltų su varškės ir špinatų įdaru
- VILIUKO sumuštiniai
- Gurmaniški kepti persikai
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Triušienos mėsos iešmeliai
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Kepti sūrio sumuštiniai
- Tortilijų suktinukai
- Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
- Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
- Aštrios krevetės grilyje
- Karštas aštrus užkandis iš pupelių
- Keptas sūris
- Roterdamo riekelės
- Tuno pica
- Pikantiškos sraigės
- Pyragėliai su kmynais
Kibinai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
200 gramų - Aliejus
-
Sviestas,
200 gramų -
Kiauliena, šoninė,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkite sviestą maišydami su miltais, kol gausis smulkūs trupinėliai. Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite 2 valandoms.
Kol tešla vėsta, paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykite, įmaišykite susmulkintą svogūną, įberkite druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Ištraukite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais ir iškočiokite arba tiesiog išmaigykite pirštais 3-4 mm storumo apskritimus. Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro, pirštais užspauskite ir po to užsukite virvele kraštus.
Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite aliejumi arba plaktu kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog žirklutėmis įpjaukite tešlą, kad liktų skylutės - per jas, iš kibino vidaus, kepimo metu išeis garai ir kibinas neplyš nepageidaujamoje vietoje. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 40 min.
Komentarai (2)
-
Egle
2017-03-04 01:32
Labas Gintare,tikrai buvo labai skanu!siulau visiems pabandyti!