Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!

Lietiniai blynai su obuoliais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | obuoliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
šiek tiek | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
75 gramai | cukrus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žemaičių blynai
-
Blynai su sojos faršu
-
Lietiniai blynai su kumpiu ir sūriu
-
Žemaičių blynai su spirgučiais
-
Lietiniai blynai su krabų lazdelėmis
-
Kepsneliai su kiauliena
-
Blynai su razinom ir migdolais
-
Lietiniai su maskarponės sūriu
-
Kriaušiniai
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Vištienos širdelių blyneliai
-
Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu
-
Kukurūzų miltų blynai
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Ruginiai blynai
-
Amerikietiški blynai
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Dideli blynai
-
Varškėčiai su bulvėmis
Lietiniai blynai su obuoliais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Kepimo milteliai
- Druska
-
Cukrus,
75 gramai - Džiūvėsėliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota
- Taukai (kiaulių), kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...