Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!

Lietiniai blynai su obuoliais
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | obuoliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
šiek tiek | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
75 gramai | cukrus |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | citrinos (žievelė, tarkuota) |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nuostabieji varškėčiai su uogomis
-
Blynai kitaip
-
Bulviniai blynai iš bulvių košės su faršu
-
Varškės ir juodos duonos blynai
-
Manų košės blynai
-
Bulviniai blynai
-
Blyneliai su razinomis
-
Blyneliai su vaisiais ir šokoladu
-
Vištienos blynai
-
Blynas su daržovėmis ir grybais Kūčioms
-
Blyneliai su baklažanais
-
Bulvių, pupelių ir grybų paplotėliai
-
Vištienos blyneliai
-
Ryžių ir veršienos blyneliai
-
Jogurtiniai blyneliai su bananais
-
Blynų tortukas
-
Blynai su sojos faršu
-
Krevečių blyneliai
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Blynai su dešrelėmis ir sūriu
Lietiniai blynai su obuoliais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Obuoliai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Kepimo milteliai
- Druska
-
Cukrus,
75 gramai - Džiūvėsėliai
- Citrinos, žievelė, tarkuota
- Taukai (kiaulių), kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Inde kiaušinių trynius ištrinkite su prieskoniais, supilkite pieną. Išmaišykite, suberkite miltus, gerai išplakite ir galiausiai sudėkite išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišykite. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustykite juostelėmis.
Masę šaukštu pilkite į keptuvę su įkaitintais riebalais (suformuokite apvalų lakštą). Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėliokite paruoštus obuolius, apibarstykite trintais pyrago džiūvėsėliais.
Atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėkite į šiltas lėkštes ir, apibarščius cukrumi, tuoj pat tiekite.
Miltinis patiekalas paruoštas!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...