
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
200 mililitrų | vanduo |
100 gramų | ryžiai |
200 mililitrų | pienas |
15 gramų | sviestas |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 vienetas | obuoliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai su varške
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Moliūgų sklindžiai
-
Bulviniai blynai
-
Grikių kepsneliai
-
Bulvių kotletai su porais
-
Beliašas
-
Blynai iš patisonų
-
Bananų blynai
-
Krabų lazdelių griežinėliai lietiniuose
-
Burokėlių blynai su varške
-
Blynai su dešrelėmis ir sūriu
-
Moliūgų blynai su abrikosais
-
Vafliniai blyneliai su vyšnių padažu
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Lietiniai su vaniliniu kremu
-
Blynai kitaip
-
4 ingredientų avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų
-
Varškėčiai su kondensuotu pienu
-
Grikių miltų blyneliai
Ryžių blynai su obuoliais

-
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
200 mililitrų -
Ryžiai,
100 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Sviestas,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, cukrų, ištirpintą sviestą. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Komentarai (7)
-
:DD
2011-04-12 20:18
Aš pati dar vaikas, bet tai vistiek, patinka man gaminti, ir čia kiekvieną dieną užeinu, ir į gaspadinę :P Keletą receptų jau gaminau, lb gerai gavosi, be to jau daug ką pati pagaminu, nereik mamos prašyt, išsiversčiau jei būtų kur nors išvažiavus :-p
-
Indre
2010-08-28 02:51
reikes rytoj pagaminti ,paragausim :-) Vaizdelis tai lb skanus
-
vytas
2010-07-31 09:12
Turi būti skanu,kaip ir ryžių košė su sviestu ir džemu. :super:
-
(anonimas)
2010-06-15 21:38
Atrodo idomiai :) reikes pabandyti