
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
200 mililitrų | vanduo |
100 gramų | ryžiai |
200 mililitrų | pienas |
15 gramų | sviestas |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 vienetas | obuoliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Morkų sklindžiai
-
Džiūvėsėlių blynai
-
Slyvų blyneliai
-
Šventiniams pusryčiams lietiniai su krabų lazdelėmis
-
Plikyti blynai
-
Purūs blynai
-
Blynai su lašiša
-
Lietiniai su dešrele ir sūriu
-
Lietiniai blynai su kumpiu ir sūriu
-
Spelta blyneliai
-
Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
-
Lietiniai su grybais
-
Bulviniai blynai su moliūgais
-
Blynai
-
Bananų blynai
-
Virtų bulvių blynai
-
Širdelės
-
Lietinių blynų ryšulėliai su daržovėmis
-
Blynai be kiaušinių
-
Orkaitėje užkepti bulviniai blynai su pievagrybiais, kumpiu ir sūriu
Ryžių blynai su obuoliais

-
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
200 mililitrų -
Ryžiai,
100 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Sviestas,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, cukrų, ištirpintą sviestą. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Komentarai (7)
-
:DD
2011-04-12 20:18
Aš pati dar vaikas, bet tai vistiek, patinka man gaminti, ir čia kiekvieną dieną užeinu, ir į gaspadinę :P Keletą receptų jau gaminau, lb gerai gavosi, be to jau daug ką pati pagaminu, nereik mamos prašyt, išsiversčiau jei būtų kur nors išvažiavus :-p
-
Indre
2010-08-28 02:51
reikes rytoj pagaminti ,paragausim :-) Vaizdelis tai lb skanus
-
vytas
2010-07-31 09:12
Turi būti skanu,kaip ir ryžių košė su sviestu ir džemu. :super:
-
(anonimas)
2010-06-15 21:38
Atrodo idomiai :) reikes pabandyti