![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
200 mililitrų | vanduo |
100 gramų | ryžiai |
200 mililitrų | pienas |
15 gramų | sviestas |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 vienetas | obuoliai |
2 arbatiniai šaukšteliai | cinamonas |
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žvaigždžių pusryčiai
-
Pusryčiai su meile
-
Saldžiųjų bulvių blyneliai su rūkyta ZIGMO lašišos file
-
Beliašas
-
Avižiniai blynai
-
Desertiniai lietiniai blynai
-
Žiedinių kopūstų blyneliai
-
Cukinijų blyneliai
-
Blynai su kopūstais
-
Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
-
Purūs bananų ir kokosų blynai
-
Blynai su kriaušėmis (be riebalų)
-
Lietiniai su špinatų ir pelėsinio sūrio padažu
-
Lietiniai su kumpiu
-
Blynukai su kukurūzais
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
„Saulytė“
-
Žemaičių blynai su grybais
-
Manų košės blynai
-
Desertiniai varškėčiai per 15 min
Ryžių blynai su obuoliais
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
-
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
200 mililitrų -
Ryžiai,
100 gramų -
Pienas,
200 mililitrų -
Sviestas,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
4 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
1 vienetas -
Cinamonas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, cukrų, ištirpintą sviestą. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti.
Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperatūros ar dar mažiau) ryžius sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.
Įdarui nusilupti obuolį ir išpjauti sėklas. Sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Gaunasi 6-7 blynai.
Komentarai (7)
-
:DD
2011-04-12 20:18
Aš pati dar vaikas, bet tai vistiek, patinka man gaminti, ir čia kiekvieną dieną užeinu, ir į gaspadinę :P Keletą receptų jau gaminau, lb gerai gavosi, be to jau daug ką pati pagaminu, nereik mamos prašyt, išsiversčiau jei būtų kur nors išvažiavus :-p
-
Indre
2010-08-28 02:51
reikes rytoj pagaminti ,paragausim :-) Vaizdelis tai lb skanus
-
vytas
2010-07-31 09:12
Turi būti skanu,kaip ir ryžių košė su sviestu ir džemu. :super:
-
(anonimas)
2010-06-15 21:38
Atrodo idomiai :) reikes pabandyti