10.5 stiklinės | miltai | |
1 stiklinė | moliūgų tyrė | |
1 stiklinė | cukrus | |
0.5 stiklinės | rudasis cukrus | |
0.5 stiklinės | sviestas (minkšto) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo soda | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto cinamono | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato | |
0.5 arbatinio šaukštelio | gvazdikėliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto imbiero | |
1 žiupsnelis | druska | |
Glajui: | ||
1 stiklinė | cukraus pudra | |
1 valgomasis šaukštas | pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalėdiniai sausainiai
- Vamzdeliai su avietėmis
- Austriški šokoladiniai sausainiai
- Avižiniai sausainiai
- Imbieriniai sausainukai
- Sausainiai su cukraus glazūra
- Traškūs sausainiai
- Burnoje tirpstantys morengai
- Sausainiai "paršiukai"
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Šventiniai sausainiai
- Paprastuoliai sausainukai
- Sausainiai "Bučinukai" su varške ir cinamonu
- Smėlinukai
- Sausainiai
- Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
- Šokoladiniai biskvitai
- Kamelijos skanėstas
- Sausainiai su krakmolu
Moliūginiai meduoliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 14
-
Miltai,
10.5 stiklinės -
Moliūgų tyrė,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Rudasis cukrus,
0.5 stiklinės -
Sviestas, minkšto,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Gvazdikėliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Maltas imbieras,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
1 stiklinė -
Pienas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminam moliūgų tyrę. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalais, griežinėliais. Dėkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie valandą 200ºC įkaitintoje orkaitėje, kol įsmeigus peilį moliūgas bus minkštas. Išimkite kepimo formą iš orkaitės, leiskite 5 minutes atvėsti (tiek, kad nebūtų karšta paimti į rankas), sublenderiuokite. Moliūgą nulupkite, supjaustykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Jei moliūgų masė labai vandeninga, sukrėskite ją į sietelį ir pakabinkite virš dubens valandai ar dviems, kad vanduo nuvarvėtų.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.
Elektriniu plakikliu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite moliūgų tyrę ir viską išmaišykite.
Suberkite visus sausus produktus ir išmaišykite.
Mažu šaukštu suformuokite meduoliukus ir dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šiek tiek pirštais paploninkite sausainių viršų, bet labai minimaliai.
Meduoliukus kepkite apie 12 - 16 minučių 180ºC temperatūroje arba kol paruduos kraštai. Visiškai atvėsinkite.
Glajui, viską sumaišykite. Pieną pilkite po truputį stebėdami konsistenciją. Pilkite tiek, kad nebūtų labai skysta, bet ir ne per tiršta.
Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir apliekite sausainius. Leiskite glajui sustingti.