Tešlai: | ||
1.5 kilogramo | miltai | |
4 vienetai | kiaušiniai | |
150 mililitrų | pienas | |
100 mililitrų | aliejaus | |
50 gramų | mielės | |
5 valgomieji šaukštai | grietinė | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Įdarui: | ||
700 gramų | kiauliena (malta) | |
200 gramų | grybai | |
3 vienetai | svogūnai | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Spurgytės su kremu
- Keksiukai su kakava
- Krekeriai
- Plikytos tešlos pyragaičiai
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Meduoliukai
- Mikro keksiukai
- Keksiukai su šokoladinėmis kepurėlėmis
- Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
- Vyniotinukai su obuoliais
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Šokoladinė suflė
- Keksiukai su vyšniomis
- Pusryčių keksiukai
- Obuolių pyragaičiai
- Šokoladiniai pyragėliai su plakta grietinėle
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Pyragėliai su žuvimi
- Šokoladainis
- Kalėdine spurga
Pyragėliai su grybais ir mėsa
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Miltai,
1.5 kilogramo -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Pienas,
150 mililitrų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Grietinė,
5 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiauliena, malta,
700 gramų -
Grybai,
200 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į pašildytą (vos vos pašildytą) pieną įberiame 1 a.š. cukraus ir išmaišome, ten pat sudedam mieles ir vėl išmaišome. Paliekam šiltai, kad mielės pakiltų. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sudedam grietinę, supilam aliejų - viską išmaišome. Tuo metu mūsų mielės jau turėtų pakilti, supilam į masę mieles ir viską išmaišome. Per sietelį suberiame miltus (tik ne visus iš karto, bet porcijomis). Išminkome tešlą. Ji turėtų kažkiek lipti prie rankų. Jei įbersite per daug miltų - pyragėliai bus "mediniai". Paliekame tešlą šiltai, kad pakiltų. Aš leidžiu tešlai pakilti 2 kartus. Vieną sykį, kai pakyla, išminkau ir vėl palieku, kol pakils.
Kol tešla kyla, gaminame įdarą: Svogūnus nulupam, supjaustom kubeliais ir pakepinam aliejuje, kol šiek tiek pakeis spalvą. Tuomet įdedam faršą ir pakepinam maišydami su svogūnais. Jei naudosite pievagrybius, tuomet juos supjaustome griežinėliais ir dedam į faršo-svogūnų masę, kai ji bus beveik iškepusi. Jei naudojate kitokius grybus - patariu juos iš anksto apvirti apie 30min. ir tuomet dėti į keptuvę anksčiau negu faršą. Įdaras turi būti pilnai iškepęs. Jei jums gavosi per sausas įdaras - įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Be abejo, dedame druską bei pipirus ar kitokius prieskonius pagal Jūsų skonį. Įdarą atvėsiname iki kambario temperatūros.
Pagaliau pakilo mūsų tešla ir atvėso įdaras, galim lipdyti pyragėlius. Kaip lipdyti - čia jau kiekvienos šeimininkės pasirinkimas bei pamėgta technika. Galite padaryti ir pyragą, bus greičiau ir paprasčiau. Mano šeima mėgsta mažus pyragėlius.
P.S. Įdaras gali būti skirtingas. Gali būti tik su faršu arba ryžiai+grybai, arba kopūstai (troškinti)+kiaušiniai, arba marmeladas, uogienė, varškė... Žodžiu, kaip kam patinka. Šį kartą mano vieni pyragėliai su mėsa ir grybais, kiti su kopūstais ir kiaušiniais. Skanaus
Komentarai (3)
-
renata
2015-04-21 18:22
As tai deciau zalia farsa,daug skaniau nei apkeptas
-
ingrida
2015-02-28 17:25
Labai skanios bandeles :)