Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.
Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.
Skanaus!

Rauginti agurkai su vynuogių lapais
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
7 skiltelės | česnakas |
7 arbatiniai šaukšteliai | prieskoniai (rauginimui) |
7 valgomieji šaukštai | druska |
2 saujos | vynuogės (lapai) |
40 vienetų | agurkų ((priklauso nuo agurkų dydžio) apie) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuoti burokėliai
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
-
Rauginti agurkėliai
-
Konservuotos rūgštynės
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Agurkų mišrainė
-
Sūdytos žaliuokės
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Marinuoti agurkai
-
Cukinijos žiemai
-
Marinuotos vyšnios
-
Pomidorų ir čili padažas
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Sveikas lečo be acto
-
Sūdyti agurkai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Česnakas,
7 skiltelės -
Prieskoniai, rauginimui,
7 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
7 valgomieji šaukštai -
Vynuogės, lapai,
2 saujos -
Agurkai, (priklauso nuo agurkų dydžio) apie,
40 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Agurkus, nupjovus galiukus, apie 2 valandas reikėtų pamirkyti šaltam vandeny. Tuo metu gerai išplauname ir iškaitiname reikiamą kiekį litrinių stiklainių. Taip pat priskiname vynuogių lapų ir juos nuplikome verdančiu vandeniu.
Į stiklainius dedame po 5-6 vynuogių lapus, nubrauktą šaukštą druskos, skiltelę česnako ir arbatinį šaukštelį prieskonių rauginimui mišinio. Sandariai sugrūdame agurkus, iki viršaus užpilame šaltu (šulinio, gręžinio, šaltinio) vandeniu, uždarome pakaitintais plastikiniais dangteliais ir kuo skubiau nešam į vėsią patalpą. Valgyti juos galima tik po kelių mėnesių, bet traškumas ir skonis tikrai verti palaukti ir kelis mėnesius.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...