šiek tiek | agurkų (neperūgę) |
4 litrai | vanduo (marinatui) |
8 valgomieji šaukštai | druska |
8 valgomieji šaukštai | cukrus |
0.5 litro | acto |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Rūgštynės žiemai
- Baklažanų ikrai žiemai
- Konservuoti pomidorai
- Marinuoti pievagrybiai
- Pomidorai su želatina
- Burokėlių konservai su obuoliais
- Žiemai marinuoti grybai
- Marinuota cukinija
- Agurkų mišrainė
- Sūdytos rūgštynės
- Konservuoti kopūstai
- Skanusis daržovių šašlykas
- Aštrūs rauginti agurkai
- Marinuoti kiaušiniai
- Rauginti agurkai su vynuogių lapais
- Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- Rauginti agurkėliai
- Marinuoti agurkai
Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Paruošimo laikas:
- Agurkai, neperūgę
-
Vanduo, marinatui,
4 litrai -
Druska,
8 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
8 valgomieji šaukštai -
Actas,
0.5 litro - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Agurkus sudedu į stiklainius. Užverdu vandenį ir juo užpilu agurkus stiklainiuose. Palaikau apie 15 minučių. Nupilu. Vėl užverdu ir vėl užpilu. Vėl nupilu. Tada išverdu marinatą, į stiklainį dedu 2 šaukštus sausų prieskonių konservavimui ir, užpilusi marinatu, užsuku. Apverčiu ir laikau, kol atvėsta.
Komentarai (18)
-
Vilma
2018-07-16 22:55
Sūrūs, išpyliau marinatą į kriauklę, paragavau neįmanoma:)
-
Vika
2018-06-29 16:10
O kiek reike agurku ?
-
nijole
2017-08-15 14:59
tikrai nepilineju tu agurku stiklainiuose,kitame puode juos pakaitinu kol spalva pasikeicia ir y stiklainius sudedu ir marinatas jau paruostas uzpilamas.Nu ir semininkes jei taip cackinas ,tai kiek reike laiko kol atvesta ir vel nupila,siaubas,geda butu ir pasiulyti toky recepta
-
Kardas
2016-10-12 20:19
Juokas mane ima su tais užpylimai-nupylimais.Paimu didelį puodą,sudedu ten agurkus,nupjaustęs galiukus,kartais ir adata subadau.Užvirinu kitame puode vandenį,įdedu du gerus šaukštus druskos ir užpilu agurkus.Tada ruošiu marinatą.
Agurkai pakeičia spalvą,tada dedu į stiklainius,neduoti jiems atvėsti,nors kartais ir karštoka būna.Pridėtą stiklainį(dedu į 0.7 ltr) užpilu verdančiu marinatu ir greit užsuku.
Stiklainius apverčiu dangteliu žemyn.aš užsuku net naudotais dangteliais,švariais.
-
Sigita
2016-08-03 16:21
Geras receptas tokiu ir as gaminu
-
Rita
2016-07-31 12:48
Pabandziau padaryt ziuresiu kokie ar skanus gausis!
-
ramunas
2015-09-08 11:42
as pabandziau tai tikrai eras receptas
-
virginija
2015-08-26 15:50
padariau kai paragausim bus aisku
-
xxx
2015-07-30 10:40
Kokia stiklainio talpa?
-
Rasa
2014-08-25 19:23
o kam tiek vargt ir užpylinėt, aš agurkus 5 min. palaikau verdančiam vandeny, sudedu į išplautus stiklainius, sudedu prieskonius ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuktus stiklainius užkloju šiltai, kad iškaistų. paprasčiau nebūna.