![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 kilogramas | grybai |
šiek tiek | druska |
Grybus išvalykite, nuplaukite ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Verdant graibykite putas. Grybus išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius sudėkite į verdančio pasūdyto (kad būtų aukštesnė nei 100 laipsnių temperatūra, 1L vandens, 400g druskos) vandens puodą ir kaitinkite su uždėtais (neuždarytais) dangteliais 20 min. Po to užsukite dangtelius.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Vasara stiklainyje
-
šparaginės pupelės - marinate
-
Marinuoti agurkai
-
Marinuoti grybai
-
Pomidorai savo sultyse
-
Marinuoti burokeliai
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Konservuoti baravykai
-
Rauginti agurkėliai
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Konservuoti grybai
-
Marinuota paprika su medumi
-
Kiauliena drebučiuose
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Marinuoti agurkai
Konservuoti grybai
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui paruošti reikės: 300ml vandens, 100 ml acto, 1 šaukštelis druskos, 3 lauro lapeliai, 10 kvapniųjų pipirų, česnako skiltelė.
Grybus išvalykite, nuplaukite ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Verdant graibykite putas. Grybus išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius sudėkite į verdančio pasūdyto (kad būtų aukštesnė nei 100 laipsnių temperatūra, 1L vandens, 400g druskos) vandens puodą ir kaitinkite su uždėtais (neuždarytais) dangteliais 20 min. Po to užsukite dangtelius.
Komentarai (5)
-
Danguole
2016-09-21 14:22
Galima greičiau ir papraščiau pagaminti. Viename puode išverdu grybus, nukošiu. Kitame puode išverdu marinatą ir į jį supilu nukoštus virtus grybus. Paverdu 10 min.(marinate) ir supilu į stilainius.
-
edita
2010-08-21 12:00
man taipogi patiko kaip jaunai seimininkei lengvas rezeptukas.... :parselis:
-
(anonimas)
2009-07-28 18:02
%-)
-
ilona
2008-09-04 17:52
man labai patiko, nes lengva gaminti.
Vertinu 10 balu.