
1 kilogramas | grybai |
šiek tiek | druska |
Grybus išvalykite, nuplaukite ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Verdant graibykite putas. Grybus išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius sudėkite į verdančio pasūdyto (kad būtų aukštesnė nei 100 laipsnių temperatūra, 1L vandens, 400g druskos) vandens puodą ir kaitinkite su uždėtais (neuždarytais) dangteliais 20 min. Po to užsukite dangtelius.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti burokeliai
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Kiauliena drebučiuose
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Svarainiai cukruje
-
Baklažanų salotos
-
Marinuotos vyšnios
-
Marinuoti grybai
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Erškėtrožių uogienė
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuotos šparaginės pupelės
-
Konservuoti žiediniai kopūstai
-
Cukinijų- ananasų konservai
-
Pomidorai savo sultyse
-
Sūdytos žaliuokės
-
Marinuota paprika su medumi
-
Marinuotos paprikos
-
Marinuoti kalafijorai su agurkais
Konservuoti grybai

- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui paruošti reikės: 300ml vandens, 100 ml acto, 1 šaukštelis druskos, 3 lauro lapeliai, 10 kvapniųjų pipirų, česnako skiltelė.
Grybus išvalykite, nuplaukite ir 10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Verdant graibykite putas. Grybus išgriebkite ir sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius sudėkite į verdančio pasūdyto (kad būtų aukštesnė nei 100 laipsnių temperatūra, 1L vandens, 400g druskos) vandens puodą ir kaitinkite su uždėtais (neuždarytais) dangteliais 20 min. Po to užsukite dangtelius.
Komentarai (5)
-
Danguole
2016-09-21 14:22
Galima greičiau ir papraščiau pagaminti. Viename puode išverdu grybus, nukošiu. Kitame puode išverdu marinatą ir į jį supilu nukoštus virtus grybus. Paverdu 10 min.(marinate) ir supilu į stilainius.
-
edita
2010-08-21 12:00
man taipogi patiko kaip jaunai seimininkei lengvas rezeptukas.... :parselis:
-
(anonimas)
2009-07-28 18:02
%-)
-
ilona
2008-09-04 17:52
man labai patiko, nes lengva gaminti.
Vertinu 10 balu.