Ištirpintą sviestą išplakiau su kiaušinių tryniais ir cukrumi.
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.

Rūtos eglutės
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
250 gramų | kvietiniai miltai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
200 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sausainukai su cinamonu
-
Sausainiai su varške
-
„Torketti“
-
Seniai besmegeniai
-
Vaikystės skarelės
-
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
-
Naminiai riestainiukai
-
Šokoladiniai biskvitai
-
Varškės sausainiai
-
Trapūs sausainiai
-
Sausainiai "Riešutiniai"
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
-
Sausainiai
-
Avižiniai sausainiai
-
„Paršiukai“
-
Tinginys tarp aguonų
-
Sausainiai su uogiene
-
Meduolinė karieta
-
Sausainiukai
Rūtos eglutės
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ištirpintą sviestą išplakiau su kiaušinių tryniais ir cukrumi.
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...