Ištirpintą sviestą išplakiau su kiaušinių tryniais ir cukrumi.
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.

Rūtos eglutės
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilė (ekstraktas) |
1 valgomasis šaukštas | cukraus pudra |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
250 gramų | kvietiniai miltai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
200 gramų | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Piršteliai su aguonomis
-
Avižiniai sausainiai
-
Bananiniai sausainiai
-
Migdoliniai sausainiai
-
Austriški šokoladiniai sausainiai
-
Kakaviniai sausainiai su baltojo šokolado kremu
-
Dideli Guliverio pirštai
-
Skanūs sausainėliai
-
Žaliosios eglutės
-
Kokosiniai avižinių dribsnių sausainiukai
-
Macarons
-
Sausainiai su bananais
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Persikiniai sausainiai su kokosu
-
Traškūs šokoladiniai sausainiai
-
Burnoje tirpstantys morengai
-
Kokosiniai sausainiai su šokoladu
-
Imbierinės žvaigždės
-
Piršteliai su kmynais
Rūtos eglutės
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanilė, ekstraktas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukraus pudra,
1 valgomasis šaukštas -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ištirpintą sviestą išplakiau su kiaušinių tryniais ir cukrumi.
Po to subėriau kepimo miltelius, supyliau vanilę, aliejų, druską ir dar kartą išmaišiau. Iš lėto subėriau miltus ir išminkiau tešlą.
Tešlą susukau į maistinę plėvelę ir palaikiau šaldymo kameroje apie 1 valandą.
Tešlą iškočiojau ir išspaudžiau su formelėmis eglučių formos sausainius.
Sudėjau sausainius į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Įkaitinau orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų ir kepiau apie 10 minučių.
Iškepusius sausainius palikau 15 minučių, kad pravėstų.
Išplakiau kiaušinių baltumus su cukraus pudra. Įlašinau kelis šaukštus maistinių dažų ir aptepiau sausainius. Papuošimui dar užbėriau pabarstukų.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...