
1 | kondensuotas pienas (saldintas) |
40 gramų | sviestas (nedidelis gabaliukas, sumaišytas su 1 v.š. kakavos) |
2 valgomieji šaukštai | kakava |
šiek tiek | vynuogės |
šiek tiek | pabarstukai |
šiek tiek | kokoso drožlės |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bakalieno Tinginys
-
Vaniliniai morengai
-
Vynuogės šokolade
-
Lengvi riešutų saldainiai
-
Varškės rutuliukai „Raffaello“
-
Braškių želės saldainiai
-
Migdoliniai triufeliai
-
Lizdeliai
-
Vaisiniai saldainiai
-
Karamelinės lazdelės
-
Naminė karamelė
-
Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
-
Rafaelo
-
Šokoladiniai saldainiai
-
Naminiai "Bounti"
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Ledų desertas su „m&m“
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
-
Pieniški saldainiai
Saldainukai "Brigadeiros"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kondensuotas pienas, saldintas,
1 -
Sviestas, nedidelis gabaliukas, sumaišytas su 1 v.š. kakavos,
40 gramų -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai - Vynuogės
- Pabarstukai
- Kokoso drožlės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą su storesnėmis sienelėmis supilame kondensuotą pieną ir šaukštą sviesto, užkaičiame ir ant lėtos ugnies verdame pastoviai maišant su mediniu šaukštu. Masė linkusi svilti, dėl to negalime atsitraukti nuo puodo. Masė verda apie 15 min. Verdame iki tol kol perbraukus per dugną masė lėtai uždengia dugną. Tada nuimame nuo ugnies, supilame į lėkštę ir leidžiame masei visiškai atvėsti. Suberti kakavą ir gerai išmaišyti.
Kai masė atvėsta rekomenduoju įkišti į šaldytuvą, kad gerai pašaltų, tada bus lengviau formuoti rutuliukus. Kai jau turime atvėsusią masę, šaukštelį ir rankas ištepame sviestu – plonu sluoksniu, nes jei ištepsite per storai bus nepatogu formuoti. Su šaukšteliu atkabiname gabalėlį masės, delnuose išsukame rutuliuką, jį suplojame ir į vidų dedame vynuogę, rutuliuką apvoliojame pabarstukuose.