1 vienetas | obuoliai |
2 riekės | sūris (ožkos (1.5 - 2 cm. storio riekelės)) |
1 sauja | pomidorai (vyšniniai) |
1 sauja | pomidorai ((saulėje džiovinti)) |
1 sauja | riešutai (mėgstami (pinijos, kapoti graikiški, lazdynų, karijų ar pan.) ) |
4 saujos | salotos (mėgstamos) |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios |
2 arbatiniai šaukšteliai | medus |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | padažas (balzamiko (tirštas) |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Irinos bulvių iešmeliai
- Cukinija su ančiuviais
- Karštos kukurūzų salotos
- Karštos šparagų salotos
- Salotos su lašiša
- Šilta mišrainė
- Skanios perlinių kruopų salotos vakarui sušildyti
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Karštos rūgštynių salotos su svogūnais ir kiaušiniais
- Keptos krevečių salotos
- Šventinė mišrainė
- Daržovių iešmai
- Šiltos daržovių salotos
- Grilyje keptos daržovės
- Aštrios, karštos cukinijų salotos
- Karštos salotos su kumpiu
- Studentiškos bulvės
- Mėsos ir daržovių vėrinukai
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Karštos kuskuso salotos su juoduoju kumpiu
Salotos su keptu ožkos sūriu ir pikantiškais obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Obuoliai,
1 vienetas -
Sūris, ožkos (1.5 - 2 cm. storio riekelės),
2 riekės -
Pomidorai, vyšniniai,
1 sauja -
Pomidorai, (saulėje džiovinti),
1 sauja -
Riešutai, mėgstami (pinijos, kapoti graikiški, lazdynų, karijų ar pan.) ,
1 sauja -
Salotos, mėgstamos,
4 saujos -
Garstyčios,
1 valgomasis šaukštas -
Medus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 žiupsnelis - Padažas, balzamiko (tirštas
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Trumpai apkepkite riešutus ant silpnos ugnies, įdėkite šaukštelį medaus, viską išmaišykite kol medus išsilydys. Suberkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti (atvėsę jie taps traškūs ir trapūs).
Obuolį (jeigu naudojate mažus, naudokite 2 vnt.) supjaustykite riekelėmis ir sumaiškykite su garstyčiomis bei medumi. Sudėkite ant skardos su kepimo popieriumi ir pašaukite į 200°C temp. orkaitę 10 -15 min. (Tikrinkite, obuoliai turi truputį suminkštėti, apskrusti, bet nesudegti)
Į lėkštes dėkite salotas, per pusę pjaustytus pomidoriukus, saulėje džiovintus pomidorus.
Keptuvėje ant vidutinės apkepkite sūrį (po 1 - 1.5 min. iš kiekvienos pusės), prieš išimant sūrį, galite padidinti ugnį, kad susidarytų traški plutelė. Dėkite į lėkštę su salotomis, iš orkaitės ištrauktais obuolio griežinėliais, apibarstykite riešutais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, balzamiko padažu, pipirais bei druska.
Komentarai (3)
-
[email protected]
2017-04-14 18:45
Receptas
-
[email protected]
2017-04-14 14:23
Receptas