
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
75 gramai | juodojo šokolado | |
3 valgomieji šaukštai | želės cukrus „multi“ | |
Morengui: | ||
3 vienetai | kiaušinių baltymais | |
1 valgomasis šaukštas | metų sirupo | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | lazdyno riešutai (skrudinti, smulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gaivioji želė
-
Želė „Spanguolės ant sniego“
-
Šokoladinis desertas su grietinėle ir pistacijomis
-
Nugos tortas
-
Vasaros desertas
-
Maskarponinė želė su vaisiais
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Pyragas su braškėmis ir žele
-
Tinginys su riešutais
-
Glazūruota varškė
-
Šokoladiniai traškučiai
-
Varškės desertas su vaisiais
-
Abrikosų laiveliai
-
Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
-
Vaisių ir riešutų saldainiukai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
-
Citrininiai drebučiai
-
Nuga
-
Slyvų saldainiai "Tirpsta burnoje"
-
3D gėlės želėje
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
75 gramai -
Želės cukrus „Multi“,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Mėtų sirupas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Lazdyno riešutai, skrudinti, smulkinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkinkite šokoladą.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite mėtų sirupo.
Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.