
Sūdytos žaliuokės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
50 gramų | druska |
500 gramų | žaliuokės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Grybai svieste
-
Marinuoti grybai žiemai
-
Konservuoti baravykai
-
Konservuoti pomidorai
-
Erškėtrožių uogienė
-
Marinuotos voveraitės
-
Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
-
Marinuota paprika su medumi
-
Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Skanusis daržovių šašlykas
-
Rauginti agurkai
-
Konservuoti grybai
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Sūdyti pomidorai
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Bulgariški marinuoti agurkėliai
Sūdytos žaliuokės
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
50 gramų -
Žaliuokės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Dalia
2018-07-22 21:23
Nuotraukoje ne zaliuokes,o rudasis piengrybis
-
umede
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
-
Zelionka
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...