
Sūdytos žaliuokės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
50 gramų | druska |
500 gramų | žaliuokės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Svarainiai cukruje
-
Pomidorai savo sultyse be odelių
-
Marinuoti grybai žiemai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Paprikia su medum
-
Pomidorai su želatina
-
Saldžiarūgštis padažas žiemai
-
Pomidorai su želatina
-
Konservuotos rūgštynės
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Pomidorų ir čili padažas
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Marinuota paprika su medumi
-
Konservuoti burokėliai
-
Rūgštynės žiemai
Sūdytos žaliuokės
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
50 gramų -
Žaliuokės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Dalia
2018-07-22 21:23
Nuotraukoje ne zaliuokes,o rudasis piengrybis
-
umede
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
-
Zelionka
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...