Sūdytos žaliuokės
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 50 gramų | druska |
| 500 gramų | žaliuokės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijų užkandis
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Sveikas lečo be acto
-
Svarainiai cukruje
-
Sūdyti pomidorai
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Marinuoti agurkai
-
Konservuotas kiaulienos troškinys
-
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
-
Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
-
Pomidorai savo sultyse
-
Grybai svieste
-
Agurkų mišrainė
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Vasara stiklainyje
-
Marinuoti agurkai su svogūnais
-
Konservuotos cukinijos su pomidorais
-
Rauginti agurkėliai
-
Konservuotos rūgštynės
-
Pomidorų ir čili padažas
Sūdytos žaliuokės
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
50 gramų -
Žaliuokės,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Dalia
2018-07-22 21:23
Nuotraukoje ne zaliuokes,o rudasis piengrybis
-
umede
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
-
Zelionka
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
