
40 gramų | mielės |
75 gramai | sviestas |
250 mililitrų | pienas |
100 gramų | cukrus (rudas) |
1 arbatinis šaukštelis | kardamonas (maltas) |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | druska |
500 gramų | kvietiniai miltai |
Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Bandelės su įdaru
-
Avižinės bandelės
-
Žuvies spurgytės
-
Kvietinės bandelės
-
Bandelės hamburgeriams
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Ruginių miltų bandelės
-
Įdarytos bandelės
-
Bandelės širdutės
-
Aguoninis pyragas
-
Bandelės
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Dešriukai
-
Naminė bulka su sezamais
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Skandinaviškos bandelės
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
-
Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
Švediškos bandelės

- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
40 gramų -
Sviestas,
75 gramai -
Pienas,
250 mililitrų -
Cukrus, rudas,
100 gramų -
Kardamonas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Druska
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištrinti su pora šaukštų cukraus ir trupučiu šilto pieno. Tada supilti likusį pieną, pusę miltų ir kiaušinius, viską išmaišyti ir ir uždengus rankšluoščiu palikti valandai pakilti. Po valandos sudėti likusius miltus, sviestą, cukrų, druską, kardamoną ir išminkyti tešlą, kuri turi būti minkšta. Jei labai limpa prie pirštų, pridėti papildomai truputį miltų, bet nepadauginti, nes tešla turi būti minkšta ir puri. Vėl palikti tešlą ramybėje pusvalandžiui, kad pakiltų. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampio formos lakštą, maždaug 2 cm storio. Ant lakšto užtepti sviesto apie porą šaukštų užbarstyti cukraus (priklausomai nuo to, kaip saldžiai mėgstate), cinamono, susukti tešlą į volelį ir supjaustyti riekelėmis – štai ir bandelės. Jas dėti į popierines formeles, jei jas naudojate, jei ne, tai tiesiai ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir paliekate dar pusvalandžiui, kad vėl pakiltų.
Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!