0.25 litro | pienas |
100 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | sviestas |
450 gramų | kvietiniai miltai |
30 gramų | mielės |
šiek tiek | vanilė |
Pagaminta tešla (žr. žemiau) iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jos sudedamas įdaras. Ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu. Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į aliejumi išteptą skardą ir pakildinami. Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.
Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas, tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas.
Įmaišalui imamos iš karto visos kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30°C pienu. Tada beriami gerai išsijoti, jei yra galimybė, iki 20°C pašildyti miltai, ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos. Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių. Kai įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, prieskoniai. Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu oro burbuliukų. Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja). Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu. Į formą sudėta tešla dar sykį pakildoma (20 min.). Tokios tešlos gaminiai kepami karštoje orkaitėje. Ar kepinys iškepęs, tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas.
Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Bandelės su kviečiais
- Padangėlės
- Bandelės su varške
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su grybų įdaru
- Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Sūrio pyragėliai
- Tobulas mėsainis
- Pyragas su razinomis
- Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
- Bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Aguonų vyniotinukai
- Apvaliosios bandelės
- Pikantiški pyragėliai
- Žuvies spurgytės
- Naminė bulka su sezamais
- Bandelės su obuoliais ir kriaušėmis
Bandelės su varške
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1/4 litro -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Mielės,
30 gramų - Vanilė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškės įdarui reikės: 300 g riebios varškės, kiaušinis, 100 g cukraus, truputį razinų.
Pagaminta tešla (žr. žemiau) iškočiojama stačiakampiu papločiu. Ant jos sudedamas įdaras. Ištrinta varškė išsukama su cukrumi, razinomis, kiaušiniu. Visas paplotis supjaustomas kvadratėliais (jų kraštai užriečiami). Jie sudedami į aliejumi išteptą skardą ir pakildinami. Vėliau aptepami išplaktu kiaušiniu ir kepami vidutinio karštumo orkaitėje.
Tešlai pirmiausia paruošiamas įmaišalas. Jis pakildomas, tik vėliau tešla užminkoma, kildoma, formuojamas kepinys, vėl kildomas ir kepamas.
Įmaišalui imamos iš karto visos kepiniui skirtos mielės. Jos sutrupinamos, užberiamos šaukšteliu cukraus ir užpilamos 25—30°C pienu. Tada beriami gerai išsijoti, jei yra galimybė, iki 20°C pašildyti miltai, ir šaukštu maišoma, kol masė pasidaro tirštos grietinės konsistencijos. Indas pastatomas šiltai maždaug 20 minučių. Kai įmaišalas pakyla (jo padvigubėja) tešla minkoma rankomis, suberiami likusieji miltai, sudedami su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, prieskoniai. Lydytas sviestas supilamas po truputį į baigiamą minkyti tešlą. Išminkyta tešla yra vienalytė, blizganti, nelimpanti prie rankų ir indo dugno, joje gausu oro burbuliukų. Ši tešla uždengiama ir 1 val. palaikoma šiltai, kad pakiltų (jos tūris padvigubėja). Skarda ar forma, kurioje bus kepamas kepinys, ištepama margarinu ar sviestu. Į formą sudėta tešla dar sykį pakildoma (20 min.). Tokios tešlos gaminiai kepami karštoje orkaitėje. Ar kepinys iškepęs, tikrinama plonu mediniu smaigu. Jis įsmeigiamas į kepinį ir ištraukiamas. Jei kepinys iškepęs, smaigas būna švarus ir sausas.
Išimtas iš orkaitės (ir iš kepimo skardos) kepinys dedamas ant stalo ir uždengiamas audiniu, kad atvėstų.
Komentarai (16)
-
audrone
2014-04-05 14:53
Ar taip skanu kaip ir atrodo?
-
monika
2014-02-11 09:28
labai skanu
-
dalija
2010-02-25 16:02
kepu namiskiam kieiviena savaite tik kitoks receptas;miltu-2kg;aliejaus-250gr;mieliu-60gr;cukraus-350gr;varskes-1,5kg ,puse val. kepti 180 c temp. 8-| :stop: :bravo: :bravo: :-*
-
(anonimas)
2010-02-12 21:10
ar sausos mieles ra ne?
-
:)
2010-02-03 16:54
Jau penkta syki kepu tas bandeles,super gaunasi,labai skanios.
-
(anonimas)
2009-12-06 22:02
JEI RIMTAI DIDELĖ MAKALYNĖ NIEKO NESUPRATAU %-)
-
(anonimas)
2009-11-09 20:30
nezinau kas nuo ko cia nusirasineja, bet kituose puslapiuose radau lygiai toki pati recepta žodis žodin , ir lygiai taip pat painiai parašytą
-
(anonimas)
2009-11-06 16:32
Manau šviežios. :)
-
(anonimas)
2009-06-14 20:35
Mieles is azerbaidziano :-D :-D
-
Kamilei
2009-01-29 20:48
Paprastos, kokios dar?