
100 mililitrų | pienas |
250 gramų | miltai |
10 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
50 gramų | margarinas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės su varške
-
Bandelės su cinamonu
-
Įdarytos bandelės
-
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Bandelės su cinamonu
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Bulvinės bandelės
-
Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
-
Mieliniai riestainiukai
-
Bandelės su aguonomis
-
Pyragėliai su mėsa
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Aguonų vyniotinukai
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės vasaros užkandžiams
Bandelės prie arbatos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
100 mililitrų -
Miltai,
250 gramų -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Margarinas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildome (pienas turi būti šiltas, jokiu būdu neužvirinkite!).
Miltus sumaišome su sausomis mielėmis.
Į miltus supilame pašildytą pieną, cukrų, druska ir ištirpintą margariną arba sviestą.
Viską suminkome į vientisą masę.
Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Tešlą uždengiame ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą išminkome.
Formuojame pyragėlius. Aš dariau paprastos formos bandeles.
Bandeles sudėjau į margarinu išteptą kepimo skardą ir palikau šiltai dar pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitinau iki 200 C. Pyragėlius aptepiau vandeniu ir kepiau 10-15 minučių
Labai skanu šiltos su arbata. :)
Komentarai (3)
-
Kristina
2016-10-16 14:56
Pirmą kartą ir man nesigavo. Būtinai turi pakilti tešla. Kai pakyla, viskas gerai :) P. S., miltinių patiekalų šiltų nepatariama valgyti. Tik gerai atvėsusius... Bandelės skanios :)
-
adt
2015-02-19 11:03
Nieko nesigavo,nepakylo,kazkokie kieti sausainiai,visai nepanasios i bandeles