
100 mililitrų | pienas |
250 gramų | miltai |
10 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
50 gramų | margarinas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiški pyragėliai
-
Bandelės širdutės
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Pusryčių bandelės
-
Bandelės vyrams
-
Bandelės su kopūstais
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
-
Pyragėliai su mėsa
-
Cinamoninės sraigutės
-
Kvietinės bandelės
-
Sūrio pyragėliai
-
Bandelės "Rožytės"
-
Lazdelės su sūriu
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Aguoninis pyragas
-
Zanza
-
Bandelės su daržovių įdaru
-
Vengriški pyragėliai
Bandelės prie arbatos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
100 mililitrų -
Miltai,
250 gramų -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Margarinas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildome (pienas turi būti šiltas, jokiu būdu neužvirinkite!).
Miltus sumaišome su sausomis mielėmis.
Į miltus supilame pašildytą pieną, cukrų, druska ir ištirpintą margariną arba sviestą.
Viską suminkome į vientisą masę.
Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Tešlą uždengiame ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą išminkome.
Formuojame pyragėlius. Aš dariau paprastos formos bandeles.
Bandeles sudėjau į margarinu išteptą kepimo skardą ir palikau šiltai dar pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitinau iki 200 C. Pyragėlius aptepiau vandeniu ir kepiau 10-15 minučių
Labai skanu šiltos su arbata. :)
Komentarai (3)
-
Kristina
2016-10-16 14:56
Pirmą kartą ir man nesigavo. Būtinai turi pakilti tešla. Kai pakyla, viskas gerai :) P. S., miltinių patiekalų šiltų nepatariama valgyti. Tik gerai atvėsusius... Bandelės skanios :)
-
adt
2015-02-19 11:03
Nieko nesigavo,nepakylo,kazkokie kieti sausainiai,visai nepanasios i bandeles