
100 mililitrų | pienas |
250 gramų | miltai |
10 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
50 gramų | margarinas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės vyrams
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Bandelės su aguonomis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Karštos bandelės
-
Tobulas mėsainis
-
Aguonų vyniotinukai
-
Migdolinės bandelės
-
Dešriukai
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
-
Bandelės su varške
-
Apvaliosios bandelės
-
Mielinės spurgos
-
Bandelės su džemu
-
Bandelės iš batono
-
Naminė balta duona
-
Bandelės su cinamonu
Bandelės prie arbatos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pienas,
100 mililitrų -
Miltai,
250 gramų -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Margarinas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną pašildome (pienas turi būti šiltas, jokiu būdu neužvirinkite!).
Miltus sumaišome su sausomis mielėmis.
Į miltus supilame pašildytą pieną, cukrų, druska ir ištirpintą margariną arba sviestą.
Viską suminkome į vientisą masę.
Jei tešla pernelyg lipni, įberkite dar šiek tiek miltų.
Tešlą uždengiame ir paliekame pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą išminkome.
Formuojame pyragėlius. Aš dariau paprastos formos bandeles.
Bandeles sudėjau į margarinu išteptą kepimo skardą ir palikau šiltai dar pusvalandžiui.
Orkaitę įkaitinau iki 200 C. Pyragėlius aptepiau vandeniu ir kepiau 10-15 minučių
Labai skanu šiltos su arbata. :)
Komentarai (3)
-
Kristina
2016-10-16 14:56
Pirmą kartą ir man nesigavo. Būtinai turi pakilti tešla. Kai pakyla, viskas gerai :) P. S., miltinių patiekalų šiltų nepatariama valgyti. Tik gerai atvėsusius... Bandelės skanios :)
-
adt
2015-02-19 11:03
Nieko nesigavo,nepakylo,kazkokie kieti sausainiai,visai nepanasios i bandeles