
1 vienetas | kiaušiniai (baltymai) |
1 vienetas | svogūnai |
250 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
200 gramų | sūris (fermentinis) |
1 skiltelė | česnakas |
15 gramų | mielės (šviežios) |
150 gramų | mėsa (malta) |
100 gramų | sūris (feta) |
1 arbatinis šaukštelis | pomidorų pasta |
50 mililitrų | pienas |
1 vienetas | paprika |
Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Bandelės "Rožytės"
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Mielinės spurgos
-
Bandelės su kumpio įdaru
-
Bandelės su kopūstais
-
Daniškos bandelės
-
Tobulas mėsainis
-
Bandelės širdutės
-
Bandelės su daržovių įdaru
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Pynutės
-
Bandelės su aguonomis
-
Kvietinės bandelės
-
Bandelės su cinamonu
-
Švediškos bandelės
-
Aguonų vyniotinukai
-
Mėlynių bandelė
-
Cinamoninės sraigutės
-
Bandelės su įdaru
Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai, baltymai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sūris, fermentinis,
200 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Mielės, šviežios,
15 gramų -
Mėsa, malta,
150 gramų -
Sūris, feta,
100 gramų -
Pomidorų pasta,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas,
50 mililitrų -
Paprika,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Darome tešlą: į šiltą skystį suberiame cukrų bei sudėję mieles gerai išmaišome. Miltus susiberiame į didesnį dubenį, pilame gautą mielių masę, lengvai paplaktą kiaušinio baltymą, aliejų bei suberiame druską. Užminkome tešlą ir paliekame uždengę kilti ~2 val., kol ši padvigubės.
Kol tešla kyla, pasidarome įdarą. Faršą susimaišome su feta sūriu, suberiame smulkintą svogūną bei papriką, pomidorų pastą ir padažą. Paskaniname viską česnaku, druska, pipirais. Padedame šaltai ir laukiame, kol tešla pakils.
Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti.Po tešlos gabaliuką dedame ant lengvai miltuoto stalo ir iškočiojame. Susipjaustome tešlą kvadračiukais. Ant jo dedame įdarą, užbarstome fermentinio sūrio ir lenkiame kampus į vidurį ir suspaudžiame. Pašauname į įkaitintą (iki 180°C) orkaitę ir kepame apie 25 - 30 min. Atvėsiname ant grotelių ir skanaujame prie arbatos rytais :)