Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.

Skandinaviškos bandelės
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų | avižinių dribsnių |
500 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
30 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska (prieskoninė) |
4 valgomieji šaukštai | sezamas |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nuostabiosios varškės spurgaites
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Bandelės vyrams
-
Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
-
Apvaliosios bandelės
-
Pyragaičiai su įdaru
-
Bulvinės bandelės
-
Dešriukai
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Ruginių miltų bandelės
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Bandelės su kopūstais
-
Vengriški pyragėliai
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su mėsa ir paprikomis
-
Močiutės bandelės su obuoliais
-
Bandelės su bulvėmis
-
Varškės bandelės
-
Aguoninis pyragas
Skandinaviškos bandelės
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Avižiniai dribsniai,
250 gramų -
Kvietiniai miltai, rupūs,
500 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska, prieskoninė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sezamas,
4 valgomieji šaukštai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...