Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.

Skandinaviškos bandelės
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų | avižinių dribsnių |
500 gramų | kvietiniai miltai (rupūs) |
30 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | medus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska (prieskoninė) |
4 valgomieji šaukštai | sezamas |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bandelės širdutės
-
Kvietinės bandelės
-
Daniškos bandelės
-
Naminė balta duona
-
Bandelės su cinamonu
-
Raugintų kopūstų bandelės
-
Mielinės spurgos
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Bandelės su cinamonu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su persikais ir kremu
-
Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Bandelės su aguonomis ir šokoladu
-
Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Bandelės su grybais
-
Pyragas su razinomis
-
Bulvinės bandelės
-
Spurgos su vyšnių džemu
-
Močiutės kaimiškos dešrelės
-
Bandelės su cinamonu
Skandinaviškos bandelės
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Avižiniai dribsniai,
250 gramų -
Kvietiniai miltai, rupūs,
500 gramų -
Mielės,
30 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska, prieskoninė,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sezamas,
4 valgomieji šaukštai - Taukai (kiaulių)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į taukais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...