šiek tiek | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
50 gramų | aliejaus |
1 vienetas | kiaušiniai |
400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
1 vienetas | apelsinų |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai
- Mielinės spurgos
- Minkštos bandelės su dešrelėmis
- Bulka su šokolado įdaru
- Dešriukai
- Bandelės su grybų įdaru
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su lašinukų įdaru
- Sūrio pyragėliai
- Pikantiški pyragėliai
- Bandelės su kopūstais
- Apvaliosios bandelės
- Bandelės su įdaru
- Skandinaviškos bandelės
- Pyragaičiai su įdaru
- "Traškio" bandelė
- Pusryčių bandelės
- Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
Bandelės širdutės
- Paruošimo laikas:
- Kvietiniai miltai
-
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Aliejus,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Apelsinai,
1 vienetas - Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, 2 šaukšteliais cukraus bei apelsino sultimis. Paliekame šiltoje vietoje 10 - 15 minučių pakilti.
Įpilame į dubenėlį 300 ml šilto vandens, 50 g aliejaus, įmušame 1 kiaušinį, pridedame 2 šaukštelius cukraus ir druskos. Viską gerai sumaišome. Suberiame persijotus miltus nuolat maišant. Miltų beriame tiek, kad tešla būtų minkoma, bet minkšta. Ant stalo minkyti patogiau, bet vėliau perdedame į dubenį, apvyniojame folija ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame pakilti du kartus.
Kai tešla pakyla du kartus, vėl perminkome ant stalo ir vėl paliekame pakilti du kartus.
Tešlą padaliname į kumščio dydžio gabaliukus, juos iškočiojame 0,5 cm storio, aptepame aliejumi ir apibarstome 2 šaukšteliais cukraus. Sulenkiame iš abiejų šonų į vidų, formuojame širdeles. Apšlakstome aliejumi, uždengiame ir dar paliekame pastovėti 20 - 30 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 ° C. Kepkite tol, kol gražiai paruduoja.